İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Restore edilen Ermeni kilisesi açıldı

Kartal Belediyesi ve bazı derneklerin katkılarıyla restore edilen Kartal Surp Nışan Ermeni Kilisesi ayinle açıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, “camiye, cemevine, kiliseye destek” anlayışıyla birçok ibadethanenin yenilenmesinde desteğini sürdüren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kilisenin açılışına katıldı. Kilise, yaklaşık 2 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra ibadete açıldı. Açılışa, Öz’ün yanı sıra Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Ermeni ruhani din adamları, Kartal Surp Nışan Ermeni Kilisesi yönetim kurulu üyeleri, Türk ve Ermeni vatandaşlar katıldı.

Patrik Vekili Ateşyan, açılışta yaptığı açıklamada dünyanın her tarafında dinler arası çatışmanın varlığına değindi.
Ateşyan, karşı dine saygının o dinin ibadethanelerine gösterilen saygıdan geçtiğini ifade ederek, ibadethaneye gösterilen saygının o topluma gösterilmiş sayıldığını kaydetti.
Son günlerde terörden dolayı ülkede yaşanan acıların sona ermesini dileyen Ateşyan, cemaati adına Öz’e, kiliselere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Kartal Belediye Başkanı Öz de bugüne kadar belediye olarak din, dil ve ırk farkı gözetmediklerini belirtti. Öz, dünyaya gelirken hangi kültür ve inançtan olacağının kararını veremediklerine dikkati çekerek, “O kararı Allah verir. Biz yaratıcımızın verdiği bu kararı, ülkemizde ve dünyada barıştan, kardeşlikten yana kullanmaya devam edeceğiz. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kardeşçe kucaklaşalım, barış içinde yaşayalım” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.