İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanada Savunma Bakanı: Ermeni Soykırımı konusunda tarihi gerçeğin yanındayız

Muhafazakâr Parti üyesi, Kanada Savunma ve Çokkültürlülük Bakanı Jason Kenney, partisinin  Ermeni Soykırımı konusunda mücadeleye devam etme taahhüdünü yeniden teyit etti. Kenney bunun hakkında Toronto’da Ermeni- Kanada Muhafazakar Derneği’nin (ACCA) düzenlediği görüşme sırasında bildirdi.

“Muhafazakâr Parтimiz siasal baskılara rağmen  Ermeni Soykırımı’nda tarihi gerçeğin yanında kararlıkla kalmaya devam edecek” ifadelerini kullanan Kenney Muhafazakâr Parti’nin Ortadoğu’da dini ve milli azınlıkarın haklarını savunma taahütüne de dikkat çekti.
Görüşme sırasında Kanada Ermeni ulusal Komitesinin (ANCC) müdürü Aris Babikyan Kanada iktidardaki   Muhafazakâr Partisi’ne Ermeni halkı ile Kanada Ermeni Cemaati temsicilere gösterdiği davranış ve devamlı desteği için teşekkür etti.
Babikyan Kanada’nın Ermeni Soykırımı’nı tanıdığı ile 2015 yılında tanımasını yeniden tespit eden yasa tasarının kabul edilmesini önemsedi.
Kanada Parlamentoso 23 Nisan 1996 yılında Ermeni Soykırımı’nı kınayan bir tasarı kabul etmişti. 2002 yılında Ermeni Soykırmı’nı tanıyan tasarı Kanada Senatosu tarafından kabul edildi. 2015 yılında ise Kanada Senatosu, Ermeni Soykırımı’nın tanınması ile ilgili 2002 yılı Temmuz ayında onayladığı  tasarıyı yeniden teyit etti.

Yorumlar kapatıldı.