İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kadın, Her Yılın Yaz Mevsimini Mereto Dağında Geçiriyor

İstanbul’da ikamet eden Ermeni Kadın Bessé Kabak, Batmanın Sason İlçesinde bulunan Mereto Dağında, yılın 3 ayını geçiren Ermeni yurttaş Bessé Kabak, “Sason ve özellikle Mereto Dağı benim için kutsaldır” dedi. Mereto Dağı yürüyüşüne katılan aktivistlere ev sahipliği yapan Kabak, “İstanbul ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Ermeniler, Sason’u çok seviyor. Ben de İstanbul’da ikamet ediyorum ve yılın 2-3 ayını Mereto’nun zirvelerinde geçiriyorum” dedi.

***
İstanbul’da ikamet eden Ermeni Kadın Bessé Kabak, her yılın yaz mevsimini Mereto Dağında geçiriyor.
Ermeni kadının Mereto aşkı
Batmanın Sason İlçesinde bulunan Mereto Dağında, yılın 3 ayını geçiren Ermeni yurttaş Bessé Kabak, her senenin yaz mevsimini burada geçiriyor.
Kabak, “Sason ve özellikle Mereto Dağı benim için kutsaldır” dedi.
Mereto Dağı yürüyüşüne katılan aktivistlere ev sahipliği yapan Kabak, “İstanbul ve dünyanın bir çok yerinde yaşayan Ermeniler, Sason’u çok seviyor. Ben de İstanbul’da ikamet ediyorum ve yılın 2-3 ayını Mereto’nun zirvelerinde geçiriyorum” dedi.
Ot ve çırpıdan oluşan yaylaevlerinde Müslüman yakınlarıyla yaz tatilini geçiren Bessé Kabak, Belgesel kanalı İZ TV’nin yapımcısı olan Gazeteci-Yazar Nazım Alpman, İstanbul’da ikamet eden ve aslen Sason Ermenilerinden olan Bessé Kabak ile uzun süre röportaj yaptı. www.batmangazetesi.com.tr

Yorumlar kapatıldı.