İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TEOG’da azınlık okulunda Ermenice sorular

Ermeni okullarında okuyan öğrencilere TEOG sınavında girecekleri din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını kendi dillerinde sorulması için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Başrahip Tatul Anuşyan şu açıklamayı yaptı: “Çocuklara okulda imanı öğretemeyecek olsak da kültürlerinin en önemli parçası olan dini bilgileri en doğru şekilde vermek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde koordinatör okul olarak Pangaltı Mıhitaryan Ermeni Lisesi belirlendi. İlk toplantımızı bu okulda gerçekleştirdik ve ilgili müfredatı birlikte şekillendirdik. Müfredat kapsamında çıkacak olan kitap 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilere okutulacak. Ancak 8. sınıflar TEOG sınavına gireceği için onlara kolaylık sağlamak amacıyla çalışmalara 8. sınıftan başladık. Din derslerinde daha önceden bir şablon vardı ama çok net değildi. Her öğretmen kendince bir şeyler okutuyordu. Okullarımızda özellikle kültür dersleri konusunda belli bir standardın oluşturulması gerekiyordu. Bu anlamda din dersi için TEOG bizi hızlandırmış oldu.”

***
Ermeni okullarında okuyan öğrencilere TEOG sınavında girecekleri din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını kendi dillerinde sorulması için çalışma başlatıldı
Azınlık okullarında okuyan öğrencilerin liseye geçişte uygulanan TEOG sınavındaki din dersi sorularında yaşadığı sorunlar nedeniyle yeni kitaplar oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.
AGOS’Ta yer alan habere göre Türkiye Ermeniler Patrikliği 1. Başrahip Tatul Anuşyan’ın önderliğinde din kültürü öğretmenleri ve pedagoji uzmanlarından oluşan bir heyet oluşturuldu. Bu kapsamda 8. sınıftan itibaren yeni ders kitapları oluşturularak öğrencilere okutulacak. Yapılan bu değişiklikten sonra da TEOG’da bu kitapta okutulan müfredata göre öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile ilgili sorular Ermenice olarak sorulacak.
‘Birlikte şekil verdik’
Konuyla ilgili olarak Başrahip Tatul Anuşyan şu açıklamayı yaptı: “Çocuklara okulda imanı öğretemeyecek olsak da kültürlerinin en önemli parçası olan dini bilgileri en doğru şekilde vermek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde koordinatör okul olarak Pangaltı Mıhitaryan Ermeni Lisesi belirlendi. İlk toplantımızı bu okulda gerçekleştirdik ve ilgili müfredatı birlikte şekillendirdik. Müfredat kapsamında çıkacak olan kitap 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilere okutulacak. Ancak 8. sınıflar TEOG sınavına gireceği için onlara kolaylık sağlamak amacıyla çalışmalara 8. sınıftan başladık. Din derslerinde daha önceden bir şablon vardı ama çok net değildi. Her öğretmen kendince bir şeyler okutuyordu. Okullarımızda özellikle kültür dersleri konusunda belli bir standardın oluşturulması gerekiyordu. Bu anlamda din dersi için TEOG bizi hızlandırmış oldu.”

Yorumlar kapatıldı.