İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Suruç’taki saldırıyı böyle gördü

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki 28 kişinin hayatını kaybettiği patlama dış basında da geniş yer buldu.

RADİKAL – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki 28 kişinin hayatını kaybettiği patlama ajanslar tarafından ‘son dakika’ olarak duyuruldu.
ASSOCIATED PRESS: Türk yetkililer, Suriye sınırı yakınlarındaki patlamada en az 27 kişinin öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.
REUTERS: Türk İçişleri Bakanlığı, patlamanın “terör saldırısı” neticesinde gerçekleştiğini duyurdu.
AFP: Patlama, Türkiye ‘nin IŞİD’le mücadeledeki rolünü artırdığı sırada meydana geldi. Bir başbakanlık yetkilisi, patlamada 28 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Suruç’ta katliama uğrayan gençler, yardım ve oyuncak götürüyordu
Russia Today: Trajedinin ardından Twitter’da #SuruçtaKatliamVar hashtag’i kullanılmaya başladı. Şu ana kadar 12 bin kez retweetlendi.
BBC: Yetkililer intihar bombacısı ihtimalini araştırıyor. Patlamanın ardından #SuruçtaKatliamVar ve #SuruçMassacre hashtag’leri Twitter’da kullanılmaya başlandı.
HDP’li Fırat: Saldırının hedefi Türkiye
CNN: Türkiye’nin Suriye sınırına komşu Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yaralı var.
Wall Street Journal: Wall Street Journal’ın haberinde 2013’ün Mayıs ayında Reyhanlı’da 52 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı hatırlatıldı. 
Pervin Buldan: Gençler bir hafta önce Ankara’ya gelip benimle de görüştüler
Daily Mail: İsmini vermek istemeyen Türkiyeli yetkililer ilk incelemelere göre saldırının arkasında IŞİD’in olduğunu söylüyor. Saldırı, Türkiye’nin ülkedeki örgüt militan ve destekçilerini tutuklamasının ardından meydana geldi. 
İki Türk yetkiliden açıklama: Deliller IŞİD’i gösteriyor
Suruç’ta ‘ikinci bomba’ uyarısı!

Yorumlar kapatıldı.