İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye tarafından Soykırımın inkarı diyaloğa mani oluyor

Belçika Leuven Üniversitesi Kriminoloji Enstitüsü Prof. Dr. Stephan Parmantier, Türk tarafının niçin Ermeni Soykırımı gerçeğini inkar ettiğini anlamanın önemli olduğunu kaydederek ʺ Yapılması gereken, diyaloğun tesisidir. Ortak anlayış gören bir tasarının yaratılması için insanlar, kurumlar, hükümetler birbirleriyle konuşmalarını talep etmeliler. Oların aracısız konuşmaya ihtiyaçları var ʺ dedi.

***
Türkiye tarafından Ermenilere yönelik 100 yıl önce gerçekleşenin inkarı, diyalog yolunda büyük bir engeldi. Beyanat NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Belçika Leuven Üniv. Kriminoloji Enstitüsü Prof. Dr. Stephan Parmantier’den geldi.
Uzmana göre, Türk tarafının niçin Ermeni Soykırımı gerçeğini inkar ettiğini anlamanın önemli olduğunu kaydederek ʺ Yapılması gereken, diyalogun tesisidir. Ortak anlayış gören bir tasarının yaratılması için insanlar, kurumlar, hükümetler birbirleriyle konuşmalarını talep etmeliler. Oların aracısız konuşmaya ihtiyaçları varʺ dedi.
Belçika’lı professor Ermeni Soykırımı durumunda iki farkı devlet Ermenistan ve Türkiye’nin var olduğunu, bunların kesinlikle farklı ülkeler olduklarını ifade ederek ʺAncak eski Yugoslavya durumunda da aynıydı, burada da farklı ülkeler iki farklı diyalog formatı yaratmaya çalışıyorlardı. İlki içinde Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan’ın yer aldığı Bölgesel Hakikat Komisyonuydu. Düşünce onların geçmişe yönelik ortak bir vizyon yaratmayı denemeliydilerʺ dedi. Balkanlarda yapılması denenen bir sonraki kurbanlar grubu yaratmaktı, ancak kurbanlar burada geniş anlamda kullanılmaktadırʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.