İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP’li Halaçoğlu’nun ‘dinsiz parti’ çıkışına CHP’den yanıt: İstifa etsin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Deniz Baykal ve CHP’ye yönelik sözlerine Manisa’dan yanıt verdi. Özel, “Sayın Halaçoğlu’nun partisi MHP’ye verdiği ağır rahatsızlıktan dolayı ve siyasete kazandırdığı bu inanılmaz ayıptan dolayı bir derhal özür dilemeye, iki görevinden derhal istifa etmeye davet ediyoruz” dedi. Halaçoğlu’nun açıklamasının ‘utanç verici‘ olduğunu belirten Özel, “MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu’nun açıklamaları kanımızı dondurdu açıkcası. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. (Zulmün artsın demiştik, tuttu. Arandı buldu. HYETERT)

***
Meclis başkanlığı seçimlerinde CHP’li Deniz Baykal’a destek olmaları halinde ‘AKP’nin tabiriyle dinsiz bir partinin adamını seçtiniz’ diye kendilerine yüklenileceğini söyleyen MHP’li Yusuf Halaçoğlu’na CHP’den aynı sertlikte yanıt geldi: “Derhal istifa etsin.”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Deniz Baykal ve CHP’ye yönelik sözlerine Manisa’dan yanıt verdi.
Özel, “Sayın Halaçoğlu’nun partisi MHP’ye verdiği ağır rahatsızlıktan dolayı ve siyasete kazandırdığı bu inanılmaz ayıptan dolayı bir derhal özür dilemeye, iki görevinden derhal istifa etmeye davet ediyoruz” dedi.
Halaçoğlu’nun açıklamasının ‘utanç verici‘ olduğunu belirten Özel, “MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu’nun açıklamaları kanımızı dondurdu açıkcası. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Siyaset kurumu adına bir utanç içerisindeyiz. Sayın grup başkanevikili diyor ki, ‘Biz Baykal’a eğer oy verseydik, bize diyeceklerdi ki’ diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı ayrıştırıcı, ötekileştirici, bir tarafı diğerine hedef gösteren bir dili kullanıyor” diye konuştu.
Akılla, zekayla ve mantıkla izah edilemeyecek şeyler
CHP Grup Başkanvekili, İsmet Yılmaz’ın MHP’nin sayesinde TBMM başkanlığına seçildiğini vurgulayıp, “Açıklamalarda, akılla, zekayla ve mantıkla izah edilemeyecek şeyler var. Örneğin şunu söylüyor ‘Biz Baykal’a oy vermedik ama İsmet Yılmaz’a da oy vermedik.’ Siyaset kimin hangi davranışının kimin hangi sonucu ürettiği üzerinden bir okuma yapar. Geçersiz oy vermeyi siyasi oy tarihimize kazandıran MHP, verdiği geçersiz oylar ile doğrudan İsmet Yılmaz’ın seçilmesine sebebiyet vermiştir” ifadelerini kullandı.
Selamını almadıkları HDP’den mi oy isteyeceklerdi?
MHP’nin ‘CHP Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy destek verseydi’ yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Özel, “CHP bütün gücüyle Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verse hala 50 oy eksiği var MHP’nin. Bu seçimden beri selamını bile almadıkları, ‘Onlar oy verirse olmayız’ dedikleri, hatta bi ara Baykal’a oy vermeme gerekçesi olarak söyledikleri ‘HDP destekleyecekse biz yokuz’ dedikleri HDP’den en az 50 oy alacaklarını mı umuyorlardı?” diye sordu.
Özel, “Bunu ne yüzle isteyecekler. Daha doğrusu elbetteki istemeyecekler. Bu nasıl milliyetçilik ki milletin aklı ile alay ediyorsunuz?” diye de ekledi.
MHP’den ‘Baykal itirafı’: ‘Dinsiz bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi.

Yorumlar kapatıldı.