İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Batı Ermenistan’ın bölgelerini simgeleyen 10 orman dikilecek

“ATP” Hayırsever Fonunun Ermenistan Ağaç Dikimi programı çerçevesinde  hayata geçirilecek ‘Kenats Dar’ (Hayat Yüzyılı) girişimi sayesinde Ermeni Soykırımının kurbanlarının anısına ağaçlar dikilecek. “ATP” İcra Direktörü Jenmari Papelyan “Bu girişim sayesinde Ermenistan Cumhuriyeti’nde  Soykırım sırasında Batı Ermenistan’ın vahşetlere uğramış olan bölgelerini  simgeleyen 10 orman dikilecek” diye konuştu. Papelyan dünyanın her bir köşede yaşayan Ermenileri akrabalarının şerefine ve atalarının anısına ağaç dikerek bu girişime destek vermeye çağırdı.

‘Kenats Dar’, atalarının nereden olduğundan bağlı olarak Yeni Adana, Yeni Kharberd, Yeni Maraş ve başka ormanlar dikme olanağı veriyor.
Anılan Fon Ermenistan ve Karabağ’ın (Artsakh) 1000’i aşkın kısımlarında 4.7 milyona kadar ağaç dikecek. Bu kısımlar arasında Yeni Kharberd, Yeni Musa Dağ, Yeni Zeytin ve tarihi Ermenistan’ın başka bölgeleri yer alacak.
Vakıf ‘Kenats Dar’ girişimi çerçevesinde yılın sonuna kadar 300.000 ağaç dikileceğini öngörüyor.
Papelyan dikilecek 10 orman Ermenistan Cumhuriyetinin Şirak, Lori ve Kotayk idari bölgelerinin içeceklerini de belirtti.

Yorumlar kapatıldı.