İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyrut’ta, Kilikya Ermeni Katolikosu’nun hayırduasıyla Pan Ermeni 6.Oyunları başlatıldı

28 Haziran 2015’te Lübnan’daki Surb Grigor Lusavoriç Ana Katedralide , Kilikya Ermeni Katolikosu 1. Aram Hazretleri’nin hayırduasıyla  Pan Ermeni 6. Oyunları’nın başlangıcını simgeleyen meşalenin yakma töreni gerçekleştirildi. Törene, Lübnan’daki Ermenistan büyükelçisi Aşot Koçaryan ile Ermenistan heyetinin yanısıra, birçok sivil-toplum eylemcileri ve dini adamların da katıldığı dikkat çekti.

Bu oyunların, tüm dünyadaki Ermeniler için bir birleşme nedeni olacağını ümit ettiğini dile getiren Kilikya Katolikosu, merasim sonrası Ermeni heyetini makamında kabul etti.
Görüşme sırasında 1. Aram Hazretleri, Ermenistan – Artsakh (Dağlık Karabağ) – Diaspora ilişkilerine ve Pan Ermeni Oyunları’nın önemine değinerek,  tüm Ermenileri ilgilendiren bu girişimin, Ermenilerin birleşmesi ve daha iyi birbirlerini anlaması için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.
Lübnan merkezli Dünya  Pan Ermeni Oyunları Komitesi  Başkanı İşkhan Zakaryan, “Sporla birlik” sloganıyla gerçekleştirilen oyunların tarihine ve dünya Ermenileri için büyük önemine değindi.
Ziyaretin son gününde Lübnan’daki Haykazyan Ermeni Üniversite’yi de ziyaret eden Ermenistan  heyeti, üniversitenin 60. yıldönümü vesilesiyle Ermenistan Eğitim ve  Bilim Bakanılığı ile Kültür Bakanlığının tebrik mektuplarını da teslim etti.
Heyet, ayrıca Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Aynçar’ı ziyaret edip yerel yöneticiler ile bir araya geldi.

Yorumlar kapatıldı.