İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çandar ve Bogosian ile “Dağa Tırmanmak”

Ermenilerin ve Türklerin kişisel hikayelerinin anlatıldığı “Dağa Tırmanmak” söyleşi serisinde gazeteci Cengiz Çandar ve belgeselci Ted Bogosian kişisel hikayelerini aktaracak. Ermenilerin ve Türklerin, aileleri Anadolu’dan ayrılmak zorunda kalanların ve Anadolu’da yaşayanların kişisel hikayelerinin anlatıldığı ve paylaşıldığı “Dağa Tırmanmak” söyleşi serisinin üçüncüsü bu akşam düzenleniyor.

Cezayir toplantı salonunda saat 18.00’de düzenlenecek söyleşide gazeteci Cengiz Çandar ve Amerikalı belgeselci Ted Bogosian kişisel hikayelerini paylaşacaklar.
Çandar ve Bogosian, Pazartesi günü de Brüksel’de hikayelerini dinleyicilere aktarmıştı. http://civilnet.am/2015/06/23/past-live-climbing-the-mountain-personal-journeys/#.VYqO6vntmkp
Amerikalı belgeselci Bogosian, 25 yıl önce Mardin’e giderek “Bir Ermeni Yolculuğu” adlı belgeseli çekmişti. Çandar da bir süre Lübnan’da yaşayarak Ermeni diasporasının hikayelerine tanıklık etmişti.
“Dağa Tırmanmak” söyleşi serisi kapsamında avukat ve yazar Fethiye Çetin ile oyuncu Arsinée Khanjian 2012’de Erivan, Berlin ve İstanbul’da yaşanmışlıklarını paylaşmıştı.
Dağa Tırmanmak Söyleşi Dizisi  http://www.armeniaturkey.org/tr/
önyargıların değişmesi ve karşılıklı birbirini anlamaya katkıda bulunmak için İstanbul’dan Anadolu Kültür ve Erivan’dan Civilitas Vakfı tarafından düzenleniyor. (EKN)

Yorumlar kapatıldı.