İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars Ermeni Piyanistten Ani Harabeleri’nde Konser

Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Lübnan, Fransa, Belçika, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, ABD ve Rusya’daki 100 kilisede adak projesi “Luys i Luso” kapsamında konser verecek olan ünlü piyanist Tigran Hamasyan, 30 Haziran’a kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde vereceği konserlerin ilkini Kars’taki Ani Harabeleri’nde gerçekleştirdi.

***
Ermenistanlı ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Harutyun Topikyan şefliğindeki Ermenistan Erivan Devlet Oda Korosu eşliğinde Türkiye-Ermenistan sınırındaki tarihi Ani Harabeleri’nde konser verdi. 25 kişiden oluşan Ermenistan Devlet Oda Korosu eşliğinde ünlü müzisyen Tigran Hamasyan, piyanoyla Ermeni Halk Müziğinden örnekler sundu.
100 KİLİSEDE KONSER
Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Lübnan, Fransa, Belçika, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, ABD ve Rusya’daki 100 kilisede adak projesi “Luys i Luso” kapsamında konser verecek olan ünlü piyanist Tigran Hamasyan,
30 Haziran’a kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde vereceği konserlerin ilkini Kars’taki Ani Harabeleri’nde gerçekleştirdi.
1987 Ermenistan doğumlu olan 3 yaşında piyano çalmaya başlayan,18 yaşındayken Montreux Caz Festivali ve Thelonious Monk Enstitüsü’nün piyano yarışmalarında birincilik elde eden Tigran Hamasyan’ın geleneksel Ermeni müziğini yorumladığı “Luys i Luso” başlıklı yaklaşık 90 dakika süren konseri büyük ilgi gördü. Usta piyaniste Harutyun Topikyan yönetimindeki Erivan Devlet Oda Müziği Korosu eşlik etti. Sahne enerjisiyle indie-rock müzisyenlerini hatırlatan Şubat ayında çıkardığı son albümü Mockroot ile cazın genç yıldızları arasındaki yerini sağlamlaştıran Hamasyan, konserde yeni albümünden parçalar da seslendirdi. Dünyanın 100 farklı kilisesinde icra edilecek projenin Eylül ayında ECM etiketiyle bir albümü de yayımlanacak.
İLK KONSER ANİ’DE
Tigran Hamasyan’ın Türkiye’deki konser organizasyonunda kendisine yardımcı olan Anadolu Kültür’den Proje Koordinatörü Tamar Nalcı, programın ilk konserinin Ani’de verildiğini, buradan Van Akdamar Adası’na geçileceğini 23 Haziran’da orada bir konser verileceğini söyledi. Ardından Diyarbakır’daki Surp Giragos Kilisesi’nde 25 Haziran’da bir konserinin olacağını ifade eden Nalcı, 27 Haziran’da Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde son olarak da Vakıflı Köyü’ndeki Ermeni Kilisesinde 29 Haziran’da bir konser verileceğini belirtti. Bu projenin Türkiye ayağının en son konserinin 30 Haziran’da İstanbul Caz Festivali kapmasında olacağını da kaydeden Nalcı, Türkiye’nin ardından diğer ülkelerde turneye devam edileceğini vurguladı. Nalcı, “Tigran Hamasyan Ermenistanlı ünlü caz piyanistidir. Kendisi dünyanın bir çok yerinde tarihi yapı ve kiliselerde Ermenistan Devlet Oda Korosu eşliğinde mini konserler veriyor. Bu bir kilise müziği konseri. Bu konserde Tigran Hamasyan’a yaklaşık 25 kişiden oluşan ekip eşlik etmekte. Aynı zamanda bu sürecin bir belgesel filmi de yapılıyor. Belgesel ekibi de grupla beraber bu konserleri kayda alıyor. Şu anda hem bizim için hem de burada tüm müzisyen arkadaşlar için çok tarihi bir an bu. Çünkü özellikle Ermenilerin Ani’deki geçmişleri açısından onlar için önemli ve duygu dolu anlar yaşıyorlar” dedi.

Yorumlar kapatıldı.