İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyük Gün: 550 Milletvekili Bu Gün Seçiliyor

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde seçim günü saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar uygulamada olacak seçim yasakları şöyle sıralandı.
– Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesinin yasaktır.
-Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

-Oy verme günü ve oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. (Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.)
-Oy verme günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacak.
-Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğlerin yayınlanabilecek

-Saat 21.00’den sonra bütün yayınların serbest olacak ancak Yüksek Seçim Kurulunca gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yorumlar kapatıldı.