İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Bakü Avrupa Oyunlarının gidişatı, gerilimi kimin yarattığını gösterdi

Azerbaycan’da Avrupa Oyunlarının gerçekleşmesine ilişkin durum çerçevesinde sınırda durum nispeten sakin. Beyanat bugün 2 Haziran’da düzenlenen basın toplantısında Kafkasya Enstitüsü Direktör yardımcısı Sergey Minasyan’dan geldi. Minasyan bunun gerilim ve askeri işlemlerin kaçınılmazlığına ilişkin spekülasyonların sadece suni işlemler olduğunu, bunların kesinlikle Azerbaycan’ın askeri-siyasi yönetiminden geldiğini belirtti.

Minasyan 2-3 haftada temas hattında gerilimin artırılmasının olası olduğu gibi, aynı şekilde 2-3 haftada bunu eski durumuna getirmenin de olası olduğunu kaydederek:
″Ne yazık ki bu, Haziran’dan sonra gerilimin tekrar etmyeceği yönüne teminatımız olacağı anlamına gelmemekte. Sadece bu süreç, taraflardan gerçekte kimin gerilim yarattığını açıkça ortaya koyuyor.
Sanıyorum bu eşbaşkanlara olduğu gibi AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülke devlet başkanlarına da, sorunun teknik meselelerde değil, aksine taraflardan birinin siyasi yaklaşımlarında olduğunu anlamaları için ilginç bir mesaj olabilir″ dedi.
Uzman Azerbaycan yönetiminin gerçekte yapıcı yaklaşımını gösterme arzusunda olduğunu, Avrupa Oyunlarından sonra da iyi niyetini ifadeye devam edebileceğini belirterek ″Halihazırdaki bu kırılgan ateşkes rejimi, tüm gerilim dalgasının değişiklik yönünde hiçbir sonuç vermediğini göstermekte″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.