İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bulgar milletvekili: Ülkemiz esasta 1915 olaylarını tanımıştır

Bulgaristan Halk Meclisi üyesi Yanaki Stoilov, bugünün Bulgarları için bu gerçeğin her halukarda haricen «soykırım» ifadesinden daha önemli olduğunu ifade etti. Milletvekili Bulgar Parlamentosunun Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin toplu katliamlarına ilişkin (Soykırım kelimesi tasarının ilk versiyonundan Türk yanlısı güçlerin baskısıyla çıkarıldı) Tasarının kabul edildiğini hatırlattı.

***
Ülkemiz esasta 1915 olaylarını tanımıştır. Görüş NEWS.am’e açıklamada bulunan Bulgaristan Halk Meclisi üyesi Yanaki Stoilov’dan geldi.
Stoilov, bugünün Bulgarları için bu gerçeğin her halukarda haricen «soykırım» ifadesinden daha önemli  olduğunu ifade etti. Milletvekili Bulgar Parlamentosunun Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin toplu katliamlarına ilişkin (Soykırım kelimesi tasarının ilk versiyonundan Türk yanlısı güçlerin baskısıyla çıkarıldı) Tasarının kabul edildiğini hatırlattı.
Stolikov ″Tasarının kabulü, tarihin farklı etaplarında binlerce Ermeni’nin kurtarılması işinde Bulgaristan’ın büyük katkılarının teyidi anlamında önemli. 100. Yılında vakanın tanınması Bulgaristan’ı, bu gerçekliği tanıyan ülkelerin safına geçirmektedir″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.