İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Verjin Şabcı’nın “merhaba Paris” Resim Sergisi Açıldı

Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde Ermeni asıllı ressam Verjin Şabcı resimleriyle Paris’e Merhaba dedi. Verjin Şabcı’nın (Verşa) Merhaba Paris ‘Bonjour Paris’ isimli resim sergisi Parisli sanatseverlerle buluştu. Ressam Verjin Şabcı, ‘Paris’te olmaktan çok mutluyum’ dedi. Sergi açılışında Türkiye’nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Paris dokuzuncu bölge belediye başkanı Delphine Burkli, yardımcısı Alexisi Gavciyan ve Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Demir Fitrat Onger birer konuşma yaptı.

Demir Fitrat Onger kültürler arası diyaloğun önemini vurguladı ve sanatçının eserlerinin enteresan yönünün filozofik bir bakışın tuallere yansıması olduğunu belirtti.
Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı da kültürler, dinler arası tolerans ve diyaloğa dikkat çekti. Botsalı, UNESCO’da Holokost Kurbanlarını Anma programı düzenlediklerini Türk Pasaport belgesel filmi ile Musevilerin Nazi işgalindeki ülkelerden nasıl kurtarılıp Türkiye’ye getirişini anlattıklarını örnek gösterdi. Büyüleçi Botsalı Türkiye’de Anadolu’da yıllardır mozaik kültürlü toplumun bir arada yaşadığını belirtti.
Belediye Başkanı Burkli ‘Seçimden önce gelmiştim ancak sizlerle böyle bir sergide buluşmaktan ve böyle büyük bir sanatçının sergisinde bulunmaktan gurur duydum’ dedi.
Başkan yardımcısı Gavciyan ‘Sizlerle birlikte olmaktan çok memnun ve mutluyum. Ben de İstanbul’da doğdum ve büyüdüm. Paris’e 17 yaşında geldim’ diyerek Ermeni asıllı Türkiye’den bir sanatçının burada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Verjin Şabcı, Yurtiçinde ve yurtdışında (Rusya, Almanya, Yunanistan, Avustralya) kişisel sergiler ve karma sergilere katıldı. Resimleri yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli özel koleksiyonlarda bulunuyor. Sanatçı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İstanbul Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyesi. TİSVA (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) tarafından “Dünyada Yoksullukla Mücadele”konulu resim sergisine ve TİSVA’ya bağışlarından dolayı onur belgesine sahip. Sanatçının yer aldığı kitaplar; Ermeni Portreleri, Başlangıcından Günümüze Ermeni Resim Sanatı, Mayda Saris ve Hüdavendigar Onur.

Yorumlar kapatıldı.