İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HYETERT’den Okurlara

Değerli Okurlar. Hyetert 12-13 ülkede okunuyor… Devamlı sadık okurumuz 3-4000 civarında. Okurlar hafta sonları biraz daha azalıyor.  Zaman zaman ilgilendiği habere göre Hyetert okuyanlar ise yine 3-4.000 civarında. Sonuç olarak okurumuz 3.000 ile 8.000 arasında değişiyor. Ancak Hyetert’in etkinliğinin giderek arttığını söyleyebiliriz.

***
Değerli okurlar,
100. yıl geçti. Elbette hiçbir şey bitmedi, yakında bitecek gibi de görünmüyor. Hyetert olarak bu dönemde mümkün olduğu kadar önemli her haberi, yazıyı yayımlamaya çalıştık. Elbette eksiklerimiz, yanlışlarımız vardır.
Bu yazıda hem bazı bilgiler vermek hem de bazı konuları açıklığa kavuşturmak istiyoruz.
Önce bütün okurlarımıza teşekkür etmek isteriz. Hyetert 12-13 ülkede okunuyor. Okur sayımız konusunda bazı kuşkularımız var. Geçen ay bazı günler okur sayısı istatistikte 12.000’i bile geçti. Ancak haber okumalarında aynı oranda bir artış görülmüyor. Bu nedenle nasıl ve niçin yapıldığını bilmiyoruz ama birilerinin bizi yanılttığını ya da şaka yaptığını düşündük. Elbette gönül ister ama bize doğru görünmedi. Bir açıklama da yapılamadı.
Değerli Okurlar, devamlı sadık okurumuz 3-4000 civarında. Okurlar hafta sonları biraz daha azalıyor.  Zaman zaman ilgilendiği habere göre Hyetert okuyanlar ise yine 3-4.000 civarında. Sonuç olarak okurumuz 3.000 ile 8.000 arasında değişiyor. Ancak Hyetert’in etkinliğinin giderek arttığını söyleyebiliriz.
Değerli okurlar, biliyorsunuz Hyetert’in dili Türkçe ve asıl hedef kitlemiz Türkçe bilen Türkiyeli Ermeniler ve Türkiyeli diğer azınlıklar. Ancak zaman zaman önemli olduğunu düşündüğümüz haber ve yazıları, özellikle Ruhani Önderliklerin haberlerini Ermenice ve İngilizce yayımlıyoruz. Yani Ermenice ve İngilizce haber ve yazı istisna. Bu nedenle gönderilen her Ermenice ve İngilizce haberin yayımlanması beklenmemelidir. Ayrıca Türkçesi olan ya da yayımlanan bir haberin İngilizce ya da Ermenice yayımlanmasından da kaçınmaya çalışıyoruz.
Bize gönderilen vaftiz, nikah, ölüm haberleri de ilan sayfamızda yayımlıyoruz. Etkinlikleri ise ana sayfada yayımlanıyor. Ancak Hyelist gruba gönderilen yazıları gönderenden onay almadan yayılamıyoruz. Bu nedenle grup üyelerinin Hyetert’de yayımlanmasını istedikleri haber, yazı ve etkinlikleri Hyetert’e de göndermeleri gerekir. Ayrıca PDF yazılar ve özellikle PDF fotoğrafları almamız çok zor bu yüzden yazıların mümkünse word olarak fotoğrafların da JPG, GIF ya da PNG olarak gönderilmesi işimizi çok kolaylaştıracaktır. 
Haber ve yazılara gerek duyduğumuzda küçük notlarla Hyetert görüşünü koyuyoruz. Bu notlardan rahatsızlık duyanlar olduğunu duyuyoruz. Bunların çoğu kanımızca yarası olan gocunur cinsinden.
Hyetert’de bir imla konusunda küçük bir sorun yaşandı. (!) Parantez içinde ünlem TDK’nın tanımı ile “Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır.” Çoğu zaman ters anlama da gelir. Örneğin çok akıllı (!) dersek, karşı tarafa pek akıllı değil demiş oluruz.
Son olarak, bütün okurlarımıza tekrar teşekkür ederken, bize sürekli haber gönderen başta Sayat Kuyumcuyan, Harutyun Tersakyan, Simon Daronyan, Nurhan Becidyan olmak üzere bütün dostlara çok teşekkür ederiz. Lütfen unutmayın bizim sizden başka reklamımız yok. Blog yazıları arama motorlarında en sonlarda görünüyor, bu yüzden arama motorlarından bize pek ulaşan olmuyor. Yazılarınızı ve haberlerinizi bekliyoruz.
Tekrar sizlere teşekkür ederken, iyi yazlar ve mutlu yıllar diliyoruz.
Sevgi ve Saygılarımızla.

HYETERT 

Yorumlar kapatıldı.