İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Savaş muharibi: Dünyaya barış ve milletlere dostluk

1926 yılında doğan Hovsepyan, 1944 yılında askere sevk edildi ve askerlik hizmetini 1950 yılında tamamladı. Haçik Hovsepyan, Macaristan, Çekoslovakya, Avusturya cephelerinde savaştığını, savaş sonrasında askerliği Almanya’da sürdürdüğünü belirtti. Hovsepyan ″9 Mayıs benim için çok şey ifade etmekte. Bu Zafer günüdür ve Şuşi’nin Kurtuluş Günüdür″ dedi ve Büyük Anayurt Savaşına Ermenilerin katılımından gurur duyduğunu ifade etti. Halkların dostluğunun önemini vurgulayan muharip herkese barış ve milletlere dostluk diledi.

***
Ermeniler II. Dünya Savaşına savaşa aktif şekilde katıldılar. Beyanat, Ermenistan’dak RF Federal Güvenlik Servisi Sınır Dairesince düzenlenen tören etkinliği esnasında Büyük Anayurt Savaşı muharibi Haçik Hovsepyan’dan geldi.
1926 yılında doğan Hovsepyan, 1944 yılında askere sevk edildi ve askerlik hizmetini 1950 yılında tamamladı. Haçik Hovsepyan, Macaristan, Çekoslovakya, Avusturya cephelerinde savaştığını, savaş sonrasında askerliği Almanya’da sürdürdüğünü belirtti.

Hovsepyan ″9 Mayıs benim için çok şey ifade etmekte. Bu Zafer günüdür ve Şuşi’nin Kurtuluş Günüdür″ dedi ve Büyük Anayurt Savaşına Ermenilerin katılımından gurur duyduğunu ifade etti.
Halkların dostluğunun önemini vurgulayan muharip herkese barış ve milletlere dostluk diledi.

Yorumlar kapatıldı.