İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni olduğumu hiçbir zaman fark etmedim’

Aslıgül Atasagun Çebi
Cine 5’te “Dün, Bugün, Yarın” programında Ermeni kimliği ve 1915 olaylarıyla ilgili konuşan duayen foto muhabiri Ara Güler, “Bana kimsenin sen Ermenisin demesi için hiç bir sebep olmadı” dedi… 1915 olaylarının ailesinde hiç konuşulmadığını belirten Ara Güler, “Babam benden daha Türk’tü, ben ondan daha Türküm. Biz Atatürk devrinin çocuğuyuz. Babam eczacı olduğu için Çanakkale savaşında bulundu, yaralıları taşırdı, iki kez de yaralandı. Bunlar yeni çıktı, son 10 senedir konuşuluyor, eskiden böyle şeyler yoktu. Hiç kimse bana “sen Ermenisin” demedi, bunu söyleyen olursa döverim” dedi. ( Kişi ben neyim diyorsa odur!!!! HYETERT)

Cine 5’te “Dün, Bugün, Yarın” programında Ermeni kimliği ve 1915 olaylarıyla ilgili konuşan duayen foto muhabiri Ara Güler, “Bana kimsenin sen Ermenisin demesi için hiç bir sebep olmadı” dedi.
“Dün, Bugün, Yarın” programında konuşan fotoğraf sanatçısı Ara Güler, çocukluğunda tiyatrocu ve oyun yazarı olmak istediğini anlattı.
Foto muhabiri Ara Güler, her sene 24 Nisan’da birçok ülkenin parlamentolarında gündeme gelen 1915 olayları tartışmalarıyla ilgili “Her zaman tartışma olmuştur, taş devrinde de olmuştur, ittihat ve terakki döneminde de olmuştur, Kanuni Sultan Süleyman devrinde de olmuştur, bunlar birbirlerini yerler sonra da otururlar. Hükümetler böyle kurulur” yorumunu yaptı.
“Babam benden daha Türk’tü, ben ondan daha Türk’üm”
1915 olaylarının ailesinde hiç konuşulmadığını belirten Ara Güler, “Babam benden daha Türk’tü, ben ondan daha Türküm. Biz Atatürk devrinin çocuğuyuz. Babam eczacı olduğu için Çanakkale savaşında bulundu, yaralıları taşırdı, iki kez de yaralandı. Bunlar yeni çıktı, son 10 senedir konuşuluyor, eskiden böyle şeyler yoktu. Hiç kimse bana “sen Ermenisin” demedi, bunu söyleyen olursa döverim” dedi.
“Afrodisias’ın hafriyat vergisinden dolayı milyon dolarlık borcu görünce enfarktüs geçirdi”
Aydın’ın Geyre beldesindeki Antik kent Afrodsiyas’ı, 1958 senesinde nasıl tesadüfen keşfettiğini anlatan Ara Güler, kazılarla özdeşleşmiş ve hafriyatı başlatan arkeolog Kenan Erim’in hazin ölümünü anlattı.
Duayen Foto Muhabiri Güler, “Hafriyat seneler sürdü, ve vergisinin ödenmemiş olduğu ortaya çıktı. Arkeolog Kenan Erim, İngiliz sefaretinde otururken milyonlarca dolar borçlu olduğu ortaya çıktı ve enfarktüs geçirdi, yarım saat içinde öldü. Bize koskocaman bir şehir hediye etti” açıklamasını yaptı.
“İlk haberimde kırılan Atatürk heykelini çektim”
Çocukluğunda tiyatrocu ve oyun yazarı olmak istediğini belirten Ara Güler, ilerleyen yıllarda gazeteciliği tercih ettiğini ve 1950’de başladığı ilk gazetecilik yıllarını anlatan Ara Güler, ilk haberinde kırılan Atatürk heykelinin fotoğrafını çektiğini anlattı.
Afrodisias antik kenti keşfettikten sonra yazı işleri müdürünün “Bana taşların yerine Türkan Şoray’ın fotoğrafını çekseydin” dediğini belriten Ara Güler, sanat ve siyaset dünyasından birçok isimle olan anılarını anlattı..Times, Life, Der Stern, Paris-Match gibi yabancı dergilerde çalışan Güler, ünlü ressam Picasso’nun “Picasso Metamorphose” kitabı için 4 gün boyunca evinde portresini çektiğini, Picasso’nun kendisiin resmini yapmak isteyince evde tek bir kağıt bulamadığını anlattı. Charlie Chaplin’in fotoğrafını çok uğraşmasına rağmen çekemediğini belirten Ara Güler, ” Chaplin felçli olduğu için tekerlekli sandalyede resim bırakmak istemedi bu yüzden fotoğrafını çekemedim” dedi..

Yorumlar kapatıldı.