İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aygün: Tüm Partiler ‘Ermeni Kırımını Ret’ Noktasında Birleştiler

Aygün, şunları kaydetti: “HDP Başkanı Selahattin Demirtaş birkaç gün evvel katıldığı bir televizyon programında, -geçmişte Ermeni Soykırımı konulu çok net beyanlarını adeta inkâr ederek- ‘Biz hiç bir zaman Ermeni soykırımını tanıyoruz demedik, bir hakikat komisyonu kurulsun, olay araştırılsın, çıkacak sonuca biz de uyarız’ demiş. Böylece HDP dahil tüm partiler Ermeni kırımını ret ve ‘tarihçiler araştırsın’ noktasında birleştiler. Türkiye’de çözümü istenmeyen bir meseleyi ‘komisyona havale etmek’ bir siyaset geleneğidir…”

***
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “HDP dahil tüm partiler Ermeni kırımını ret ve ‘tarihçiler araştırsın’ noktasında birleştiler. Türkiye’de çözümü istenmeyen bir meseleyi ‘komisyona havale etmek’ bir siyaset geleneğidir. Bu kötü ‘komisyon hastalığı geleneği’ bir türlü değişmedi” açıklaması yaptı.

ANKARA (ANKA) – CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “HDP dahil tüm partiler Ermeni kırımını ret ve ‘tarihçiler araştırsın’ noktasında birleştiler. Türkiye’de çözümü istenmeyen bir meseleyi ‘komisyona havale etmek’ bir siyaset geleneğidir. Bu kötü ‘komisyon hastalığı geleneği’ bir türlü değişmedi” açıklaması yaptı.
Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “soykırım” iddiaları hakkında tepki çekecek açıklamalarda bulundu. 
“Avrupa Parlamentosu (AP) geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir karar ile, ‘Türkiye Ermeni soykırımını kabul etmelidir’ demiş, AKP, MHP ve CHP ortak bir deklarasyon yayınlayarak, AP kararına tepki göstererek, ‘tarihi olaylar parlamentolarca değil, tarihçilerin oluşturacağı komisyonlarda araştırılmalıdır’ demişlerdi” ifadelerini kullandı.
Aygün, şunları kaydetti:
“HDP Başkanı Selahattin Demirtaş birkaç gün evvel katıldığı bir televizyon programında, -geçmişte Ermeni Soykırımı konulu çok net beyanlarını adeta inkâr ederek- ‘Biz hiç bir zaman Ermeni soykırımını tanıyoruz demedik, bir hakikat komisyonu kurulsun, olay araştırılsın, çıkacak sonuca biz de uyarız’ demiş. Böylece HDP dahil tüm partiler Ermeni kırımını ret ve ‘tarihçiler araştırsın’ noktasında birleştiler. Türkiye’de çözümü istenmeyen bir meseleyi ‘komisyona havale etmek’ bir siyaset geleneğidir. Mesela Şubat 2012’de Dersim 1938 şikâyetleriyle bağlantılı olarak kurulan ve 3 yılı aşkın bir süredir kâğıt üstünde var olan ‘1938 Tunceli Olaylarını Araştırma Alt Komisyonu’ sanki ‘stop’ etmiş halde, bu komisyon 3 yıldır toplanamıyor, Dersim 1938’i başta bu komisyon sulandırıyor, çarpıtıyor, hatta siyasete malzeme ederek yozlaştırıyor. Bu kötü ‘komisyon hastalığı geleneği’ bir türlü değişmedi.” (ANKA)
(HM/ÖZK)

Yorumlar kapatıldı.