İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demograftan uyarı: Ermenistan nüfusu her yıl %1 eksiliyor

Ruben Yeganyan, Yurtta ölenlerin sayısının doğanlardan fazla olacağı günün çok uzakta olmadığını ifade eden uzman ″Hala olumlu eğilime sahibiz. Doğanlar ölenlerden 14 bin daha fazla. 5-10 yıl esnasında durum değişir. Göç hesabına nüfus genel düzeyi azalıyor. Her yıl Ermenistan yurttaşlarının %1’i eksiliyor. Çalışma çağındaki nüfus sayısı azalıyor, yani çalışma kaynakları eksiliyor″dedi. (Bu sorun diaspora için de geçerli daha kötüsü ise doğal asimilasyon sonuçlu olması. HYETERT)

***
Ermenistan’da doğum oranı düşüyor ve bu eğilim sürekli. Beyanat bugün 18 Nisan’da gerçekleşen basın toplantısında Ruben Yeganyan’dan geldi.
Yurtta ölenlerin sayısının doğanlardan fazla olacağı günün çok uzakta olmadığını ifade eden uzman ″Hala olumlu eğilime sahibiz. Doğanlar ölenlerden 14 bin daha fazla. 5-10 yıl esnasında durum değişir. Göç hesabına nüfus genel düzeyi azalıyor. Her yıl Ermenistan yurttaşlarının %1’i eksiliyor. Çalışma çağındaki nüfus sayısı azalıyor, yani çalışma kaynakları eksiliyor″dedi.
Demograf soruna çözüm olarak, sonuçlarını garanti etmek zor olsa da  Ermenistan’da doğum düzeyinin yükselmesinin  teşvik edilmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/262676.html

Yorumlar kapatıldı.