İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Ermeni sanatçıdan ortak albüm

Jan Locus
Belçika’da yaşayan ünlü sanatçı Emre Gültekin, Ermeni asıllı sanatçı Vardan Hovanissian ile ortak bir albüm çıkardı. İki sanatçı çıkan albümü hem Ermeni hem de Türk toplumuna armağan ettiklerini ve dostluk için şarkılar söylediklerini ifade etti.( ? HYETERT)

Sözde Ermeni soykırımının anılmaya hazırlanıldığı bu günlerde, Brüksel’de yaşayan biri Türk, diğeri Ermeni iki sanatçıdan önemli bir adım geldi. Saz ustası Emre Gültekin, Ermeni sanatçı Vardan Hovanissian ile ortak bir albüm çıkarttı. Albümü de Ermeni ve Türk halkı arasındaki dostluğa armağan ettiler.
Ortak albüm fikrinin Brüksel Kültür Evi Muziek Publique’den geldiği ve iki sanatçının da bu fikre çok sıcak baktığı aktarıldı. Emre Gültekin, Vardan ile uzun süredir birlikte çalıştıklarını ve tarihin kendi aralarına giremediğini ifade etti. Gültekin, sanatçıların siyasi veya dini meselelerdeki ayırıcı meseleleri aşabileceklerini ifade etti.
Ermeni sanatçı Hovanissian ise toplumlar arası bir gerginlik olmadığını ancak sıkıntının siyasiler arasında olduğunu ifade etti. Hovanissian, yapılan albümde de bu mesajı halklara ulaştırmak istediklerini ifade etti.

http://www.zamanbelcika.be/haber/kultur-sanat/4524/turk-ve-ermeni-sanatcidan-ortak-album

Yorumlar kapatıldı.