İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Parlamentosu’ndan flaş soykırım kararı!

Avrupa Parlamentosu’nun ‘Ermeni Soykırımı’ ilgili bir karar tasarısını kabul edildi. Tasarıyla Türkiye’ye 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıma ve arşivlerini açma çağrısında bulunuluyor. Avrupa Parlamentosu bugün ‘Ermeni Soykırımı’ ilgili bir karar tasarısını görüşüleceği oturum, AP Dışişleri Komitesi BaşkanıElmar Brok’un konuşmasıyla açıldı. Brok, “Bir milyondan fazla Ermeni hayatını kaybetti. Onları unutmamalıyız. O insanların öldürüldüğünü unutmamalıyız. Bu bir soykırımdır” dedi.

Avrupa Halkları Partisi’nden (European People’s Party) Romanyalı vekil Preda Cristian Dan da, parlamentoda yaptığı konuşmada Türkiye’nin “soykırımı kabul etmesinin Ermeni ve Türk halkarı arasında uzlaşmanın” sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.
ERDOĞAN’A PAPA ELEŞTİRİSİ!
Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular grubundan Belçikalı Mark Demesmaeker da parlamento gündemine gelen önerinin “Türk halkına ya da liderlerine karşı olmadığını”, sadece tarihi doğru tanımlamakla ilgili olduğunu söyledi.
Oturumda söz alan Portekizli Hıristiyan Demokrat Parlamenter Paulo Rangel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Papa Françesco’ya yönelik sözlerini eleştirdi ve “Papa’ya bir mafya babası gibi hitap edemezsiniz” dedi.
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ GERİLECEK!
Türkiye, ‘soykırım’ tasarısından duyduğu rahatsızlığın geçen hafta Ankara’da en üst düzeyde yoğun temaslarda bulunan AP Başkanı Martin Schulz’a iletti. Tasarının kabulü durumunda Türkiye-AB ilişkilerinin gerilmesi bekleniyor.
Tasarıya ilişkin olarak Türkiye’de duyulan rahatsızlığı iletmek üzere 24-26 Mart tarihlerinde iktidar ve muhalefetten oluşan bir parlamento heyeti de Brüksel’de bir dizi temas ve görüşmeler gerçekleştirmişti.

Yorumlar kapatıldı.