İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mesihin kıyam bayramı halkımıza ve Hristiyan alemine kutlu olsun

Sabro
Mesihin kıyam bayramı Hıristiyanlığın farklı mezhepleri tarafından ayrı tarihlerde kutlansa da önemi, anlamı ve heyecanı her zaman büyük olmuştur. 5 Nisan 2015 tarihinde Hıristiyanlığın Katolik ve Protestan mezheplerine bağlı cemaatler tarafından coşkuyla kutlandı. 12 Nisan 2015 tarihinde Hıristiyanlığın Ortodoks mezhebine bağlı yüz milyonlarca kişi diriliş bayramını barış dualarıyla ve yeni umutlarla kutlayacaktır.

Süryani halkının Ortodoks mezhebine bağlı cemaatler, kilise ve bulundukları yerlerde bayramlaşırken, Ninowa ovasında, Habur nehri kıyısında uğradığı saldırıların trajedisinin burukluğunu yaşayacaktır. Ancak evlatlarının zalimlere karşı sergilediği direnişle de her zamankinden daha fazla gurur duyacak ve geleceğe olan umutları güçlü olacaktır.

Mesihin diriliş bayramının niteliği ve büyüklüğü direniş iradesinden ve insanlığı aydınlatma prensiplerine bağlılık inancından gelmektedir. Halkımız da bütün mezhep ve toplumsal kesimleriyle birliğini gerçekleştirdiğinde, Mesihin dirilişini kendine rehber alarak karanlıklardan çıkıp zorlukları aşacaktır. Biz mücadele olarak diriliş, direniş ve kurtuluş yolunu seçerek en vahşi düşmanlara karşı halkımızın özgürlüğünü esas almaktayız. Çünkü halkımızın her bireyi kendi anayurdunda her türlü tehlikeyle yüzyüzedir. Bunun için Habur şehitlerinin gösterdikleri direnişin büyük bir önemi vardır. Halkımız bayramlarını barış ve güven içinde kutlayabilmesi, ancak özgürleşmekle mümkün olabilir. Özgürlük mücadelemiz, halkımız yeni bir statü kazanıp, bayramlarını huzur içinde kutlayıncaya kadar devam edecektir. Bu temelde halkımızın değerlerini savunmak için, bedenlerini siper eden savaşçılarımızın, Habur ve Ninova ovasındaki zor şartlar altında yaşayan insanlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın, şehit ailelerinin, dini liderlerimizin ve bütün Hıristiyanların kıyam bayramlarını kutluyoruz. Halkımızı ulusal direnişe, birliğe ve kendi savaşçılarını destekleyip, güçlendirmeye çağırıyoruz. 
Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB)
Başkanlık Kurulu
11.04.2015

Yorumlar kapatıldı.