İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Eyalette Daha Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı Geçirildi

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Hawaii Eyalet Senatosu, geçtiğimiz hafta geçirdiği bir tasarı ile Ermeni soykırımı iddialarını tanıyarak 24 Nisan tarihini sözde Ermeni Soykırımını Anma Günü ilan etti…ABD’de 43 eyalet, Kongreler tarafından geçirilen karar tasarıları veya valiler tarafından yayınlanan bildiriler vesilesiyle Türkiye’yi soykırım ile itham eden Ermeni tarih tezlerini kabul etmiş bulunuyor.

***
Hawaii Eyalet Senatosu, geçtiğimiz hafta geçirdiği bir tasarı ile Ermeni soykırımı iddialarını tanıyarak 24 Nisan tarihini sözde Ermeni Soykırımını Anma Günü ilan etti.
Hawaii Eyalet Senatörleri Suzanne Chun Oakland, Donovan Dela Cruz, Will Espero, Breene Harimoto, Les Ihara Jr., Lorraine Inouye ve Russel Ruderman tarafından sunulan yanlı tasarı, 1915-1923 yılları arasında 1,5 milyon Ermeninin soykırıma tabi tutulduğunu iddia ediyor.

1915 hadiseleri sırasında hayatını kaybeden yüzbinlerce Müslüman’a hiçbir şekilde değinilmeyen tasarıda Ermenilerin vatanlarını terketmeye zorlandıkları vurgulanarak, olayların 20. asrın ilk soykırımı olarak “delillendirildiği” ileri sürülüyor.
 Ermeni diaspora kuruluşlarının tesiriyle daha önce 2009 yılında da benzer bir karar tasarısını kabul eden Hawaii Senatosu, bu yılki tasarıda da 24 Nisan 2015 tarihini sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan ederek dünyayı olaylarda hayatını kaybeden Ermenileri anmaya davet ediyor.
ABD’de 43 eyalet, Kongreler tarafından geçirilen karar tasarıları veya valiler tarafından yayınlanan bildiriler vesilesiyle Türkiye’yi soykırım ile itham eden Ermeni tarih tezlerini kabul etmiş bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.