İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’ın 24 Nisan için davetli listesi fire veriyor

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Bu yıl 24 Nisan’a denk getirilen Çanakkale anmasına davetli lider sayısı 102’den 77’ye düştü. Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yıldönümünü 18 Mart’taki törenlerle anan Türkiye, şimdi 24 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde yapılacak anma olan törenlerine hazırlanıyor. 24 Nisan’daki törene davet edilen lider sayısı önce 102 olarak açıklanırken, bu sayının 77’ye düşürüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç’in haberine göre, 102 ülkenin liderlerinin Çanakkale’ye davet edildiği listeden 25 ülke eksilirken, Dışişleri Bakanlığı ülkelerin katılımını arttırmaya çalışıyor. Türkiye ve Ermenistan’ın 24 Nisan’da düzenleyeceği anma törenlerine katılım konusunda Almanya gibi Avrupa’nın başlıca ülkeleri sessizliğini korurken, 1915 Ermeni Soykırımı sürecinde anayurtlarını terk etmek zorunda bırakılan Ermenileri kabul eden ve bugün Avrupa’nın en kalabalık Ermeni nüfusuna sahip olan Fransa, 24 Nisan 2015’te Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da düzenlenecek olan anma törenine cumhurbaşkanı düzeyinde katılım gösterecek.
 HOLLANDE 120 KİŞİLİK HEYETLE YEREVAN’A GİDİYOR
Yerevan merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre, yaklaşık olarak 120 kişilik bir heyetle Ermenistan’a gidecek olan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkentteki Ermeni Soykırımı Anıtı’nı ziyaret edecek ve 24 Nisan’da düzenlenecek olan resmi anma törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Hollande’ın heyetinde, Fransa Ermeni toplumunun önde gelen isimleri de yer alacak.
PUTİN’İN SÜRPRİZ BİR KONUKLA YEREVAN’A GİDECEĞİ İDDİA EDİLDİ   1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle 24 Nisan’da Ermenistan’da yapılacak olan anma törenine katılacağını açıklayan liderler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bulunuyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan France24 TV kanalına verdiği mülakatta, Putin’in anma törenine katılacağını doğrularken, bunda şaşırtıcı bir yan olmadığını, 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan ülkeler arasında Rusya’nın da bulunduğuna dikkat çekti. Ermenistan basını, Putin’in 24 Nisan’da Yerevan’a yapacağı resmi ziyarette sürpriz bir konuğun da bulunacağını yazdı. Kremlin’den yapılan resmi bir açıklama olmamasına rağmen, basında yer alan iddialara göre, Rusya Devlet Başkanı Putin 24 Nisan’daki anma törenine katılmak üzere Çeçenya Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ile birlikte Yerevan’a gidecek.
Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.