İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Avrupa Genç Demokratlar Birliği» de Ermeni Soykırımını kınadı

″Uluslararası kurumlar, şehit Ermeni evatlarına ve katliamlardan kurtulan ve yaşayan kahramanlara saygılarını ifade ederek Ermeni Soykırımını kınamaktalar. Avrupa Halk Partisi (EPP) Siyasi Forumu ve Euronest son günlerde kınayıcı Bildiriler kabul ettiler. Uluslararası toplum Ermeni halkının mücadelesini desteklemektedir (…)  Dün uluslararası kurumlara yaklaşık 50 ülke parti gençlik kollarını bünyesinde birleştiren «Avrupa Genç Demokratlar Birliği» kuruluşu DEMYC de katıldı; bunun İcra Organı Ermeni Soykırımını kınayan resmi bildiri kabul etmiştir.

***
Ermeni Soykırımının 100. Yılı, bu büyük suçun uluslararası tanınması işinde yeni bir etabın işaretini vermekte. Beyanat bugün Millet Meclisindeki konuşması esnasında Karen Avagyan’dan geldi.
Avagyan şunları kaydetti:
″Uluslararası kurumlar, şehit Ermeni evatlarına ve katliamlardan kurtulan ve yaşayan kahramanlara saygılarını ifade ederek Ermeni Soykırımını kınamaktalar. Avrupa Halk Partisi (EPP) Siyasi Forumu ve Euronest son günlerde kınayıcı Bildiriler kabul ettiler. Uluslararası toplum Ermeni halkının mücadelesini desteklemektedir (…)
Dün uluslararası kurumlara yaklaşık 50 ülke parti gençlik kollarını bünyesinde birleştiren «Avrupa Genç Demokratlar Birliği» kuruluşu DEMYC de katıldı; bunun İcra Organı Ermeni Soykırımını kınayan resmi bildiri kabul etmiştir. Belgede özellikle Türkiye’ye tarihiyle yüzleşme en nihayetinde Ermeni Soykırımını ve Ermeni halkının haklarının restorasyonunu temin ederek bunun sonucundaki varlıksızlaştırılmasının tanınması çağrısında bulundu″.
Avagyan, DEMYC Konsey toplantısı vesilesiyle  DEMYC temsilcilerinin 23-26 Nisan’da Erivan’da olacaklarını da kaydetti. Avrupalı delegeler Soykırımın 100. Yılı etkinliklerine katılacaklar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.