İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lübnan’da Soykırımın 100. Yıldönümüne yönelik etkinlik

Lübnan  Notre Dame Üniversitesi (Louaize) yönetimi ve Ermeni Soykırımı 100. Yılı Lübnan  Merkezi Organı ortak çabaları ve Ermenistan’ın Lübnan Büyükelçiliğ desteğinde 20 Mart’ta Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne ilişkin bir forum gerçekleşti. Lübnan «OTV» kanalında canlı yayınlanan forumda bakanlar, milletvekilleri, dini önderler, siyasi parti başkanları, diplomatlar, aydınlar, medya temsilcileri ve öğrenciler hazır bulundular.

Açılış konuşmasını Üniv. rektörü Dr. Nata Saad Saper’in yaptığı sempozyunda, konuşmacılar arasında Ermeni Soykırımı 100. Yılı Lübnan  Merkezi Organı Dönem Bşk. Seda Khtışyan, Üniv. rektör yard. Suhel Matar, Ermenistan’ın Lübnan büyükelçisi Aşot Koçaryan da yer aldı.
Resmi konuşmalar sonrasında forum katılımcıları Üniv. avlusunda Ermeni Soykırımının 100. Yılına ithaf edilen haçkarın açılış töreninde hazır bulundular.

Hayırsever ve haçkarın yerleştirilmesi inisiyatifinin sahibi Sarkis Budakyan, haçkarın Ermeniler tarafından Lübnan halkına yönelik minnettin bir teyidi olduğunu da ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.