İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni cemaatinden bir ilk

Yeşilköy Ermeni Kilise’sinde bugün bir ilk yaşanarak Çanakkale’de şehit olan farklı inançtan vatandaşlar için dualar okundu. Yeşilköy Ermeni Kilise’sinde bugün bir ilk yaşanarak Çanakkale’de şehit olan Hrisitiyan, Müslüman ,Yahudi ve Ateistler için pazar ayininden sonra dua okundu. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da Yeşilköy Ermeni Kilise’sine geldiği ayini Türkiye Ermenileri Patrikvekili Arem Ateşyan yönetti.

Arem Ateşyan,” Çanakkale’de bundan 100 yıl önce şehit olan Hristiyan, Müslüman, Yahudi ve Ateist herkese dualarımız gitsin” dedi.
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu daha sonra Bakırköy Belediyesi Sanatevi ve Kent Müzesi’nde Ermeni Cemaati için verilen iftar yemeğine katıldı.
Başkan Kerimoğlu burada yaptığı açıklamada,”Ermeni Cemaatimiz için bir ilki başlatarak bu yıl Büyük Oruç döneminde iftar yemeği çıkarttık. 17 Şubat’ta başlayan Büyük Oruç ay sonunda bitecek ve biz belediye olarak hergün iftar yemeği vermeye devam edeceğiz. Kiliseye gelemeyen yurttaşlarımız için de erzak yardımı yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.