İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyrut’ta “Son Mektup” Filmine Ermeni Protestosu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çarşamba günü “Son Mektup” filminin gösterildiği sinemanın önünde Ermeniler protesto gösterisi yaptı… “Ermeni Taşnak Partisi’nden 60 kadar kişi, ‘Soykırım’, ‘Gerçek galip gelecek’ ile ‘Hatırlıyoruz’ gibi sloganlar attı ve Türkiye’nin 100 yıl önce Ermenileri kitlesel biçimde öldürmesini kastederek ‘Asrın cinayetini tanıyın”yazılı pankartları taşıdı. ’Gazete, “Güvenlik güçlerinin protestocularla çatışmalarını önlemek amacıyla ABC Ashrafieh’s Grand Cinema adlı sinemanın kapısını bloke ettiler”dediği haberinde “Büyükelçi Süleyman İnan özyıldız, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk pilotu Salih Ekrem’in öyküsünü anlatan çanakkale Savaşı sırasında bir Türk aşk hikayesine ilişkin ‘Son Mektup’ filmini izlemişti” diye anlatıyor.

***
Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çarşamba günü “Son Mektup”filminin gösterildiği sinemanın önünde Ermeniler protesto gösterisi yaptı. Güvenlik güçlerinin, Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan özyıldız’ın da izleyicilerin arasında bulunduğu sinema önünde çatışmaların olmasını önlemek amacıyla bir süre için sinema kapısını bloke ettiği belirtiliyor.
Daily Star Gazetesi, Beyrut’ta yaşanan olaya ilişkin haberinde “Lübnan nezdindeki Türk Büyükelçisi, çarşamba günü Ermeni protestocularının gösteri yapmasından sonra geçici olarak bir sinema içinde kapana kısıldı” sözleriyle giriyor.
Haberde şöyle deniliyor:
“Ermeni Taşnak Partisi’nden 60 kadar kişi, ‘Soykırım’, ‘Gerçek galip gelecek’ ile ‘Hatırlıyoruz’ gibi sloganlar attı ve Türkiye’nin 100 yıl önce Ermenileri kitlesel biçimde öldürmesini kastederek ‘Asrın cinayetini tanıyın”yazılı pankartları taşıdı.’
Gazete, “Güvenlik güçlerinin protestocularla çatışmalarını önlemek amacıyla ABC Ashrafieh’s Grand Cinema adlı sinemanın kapısını bloke ettiler”dediği haberinde “Büyükelçi Süleyman İnan özyıldız, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk pilotu Salih Ekrem’in öyküsünü anlatan çanakkale Savaşı sırasında bir Türk aşk hikayesine ilişkin ‘Son Mektup’ filmini izlemişti”diye anlatıyor.

Bu arada, gazeteye konuşan bir gösterici de “Protestoların Türkiye’nin çanakkale Savaşına odaklanarak kamuoyunun dikkatini Ermeni Soykırımının yıldönünden uzaklaştırmaya çalıştığı algısından kaynaklandığını” öne sürdü.

Yorumlar kapatıldı.