İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Ararat’ın Ayakları Altında” Medyaya Rol Düşüyor

Elif Akgül
18-20 Mart tarihleri arasında sürecek forumun açılışını Bilgi ve Halkla İlişkiler Merkezi Direktörü Ara Saghatelyan ile “Commonwealth of Journalists” Medya Kongresi Başkanı Ashot Dzhazoyan yaptı…“Türkiye’nin dezenformasyon politikası Ermeni Soykırımı konusunda pek çok Türkiye vatandaşının aklını karıştırdı, Ermeni gerçekliğine zarar vermeye çalıştı. Bunda ve bunu düzeltmede medyanın rolü çok önemli.” “Türkiye sınırından sadece 20 km uzaktayız ama sınırlar hem politik hem de kültürel olarak devam ediyor” diyen Saghatelyan armeniangenocide100.org sitesinin Türkiye’den erişime engelli olduğunu bu şekilde halkın da Ermeni Soykırımı ile ilgili bilgiye erişiminin engellenmeye çalıştığını ifade etti.” 

***
Erivan’da “At the Foot of Ararat” Uluslararası Medya Forum’u Bilgi ve Halkla İlişkiler Merkezi Direktörü Saghatelyan ile “Commonwealth of Journalists” Medya Kongresi Başkanı Dzhazoyan’ın konuşmalarıyla açıldı.
“At the Foot of Ararat” (Ararat’ın Ayakları Altında) Uluslararası Medya Forum’u Ermenistan’ın başkenti Erivan’da başladı.
18-20 Mart tarihleri arasında sürecek forumun açılışını Bilgi ve Halkla İlişkiler Merkezi Direktörü Ara Saghatelyan ile “Commonwealth of Journalists” Medya Kongresi Başkanı Ashot Dzhazoyan yaptı.
Saghatelyan: Dezenformasyonu düzeltmek medyanın elinde

Saghatelyan konuşmasında Türkiye ile Ermenistan arasındaki kapalı sınırın hem siyasal hem de kültürel alanı etkilediğini vurguladı.
 “Türkiye’nin dezenformasyon politikası Ermeni Soykırımı konusunda pek çok Türkiye vatandaşının aklını karıştırdı, Ermeni gerçekliğine zarar vermeye çalıştı. Bunda ve bunu düzeltmede medyanın rolü çok önemli.”
“Türkiye sınırından sadece 20 km uzaktayız ama sınırlar hem politik hem de kültürel olarak devam ediyor” diyen Saghatelyan armeniangenocide100.org sitesinin Türkiye’den erişime engelli olduğunu bu şekilde halkın da Ermeni Soykırımı ile ilgili bilgiye erişiminin engellenmeye çalıştığını ifade etti.
Sınırın yakın zamanda açılmasını umut ettiklerini söyleyen Saghatelyan “Umarız seneye At the Foot of Ararat’ı sınırın diğer tarafında yaparız” diye konuştu.
Dzhazoyan: Her Ermeni’nin soykırımda hatırası var

Her bir Ermeni’nin soykırımdan etkilendiğini ifade eden Dzhazoyan “Bu Ermenilerin öğrendiği bir şey değil, bununla doğuyoruz” diye konuşarak soykırımın 100. Yılında forumun bu meseleye eğileceğini aktardı.
“Her Ermeni’nin Ermenistan’da bir kökü vardır. Ve soykırımda bir anısı var. Bu medya forumunun isminin “Ararat’ın Ayaklarının Altında’ olmasının bir sebebi var. Medeniyet, Hıristiyan ve İslam medeniyeti Ararat’ın ayaklarının altında kuruldu. Ve medeniyet diyalogla, ulusların diyaloğuyla yükseldi.”
Forum Ermenistan Ekonomi Bakanı Karen Chshmarityan ve Ermeni Soykırımı 100. Yıl Anma Etkinlikleri Sorumlusu Vigen Sargsyan’ın konuşmalarıyla devam etti. (EA)

Yorumlar kapatıldı.