İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandian, Yine Suçu Türkiye’ye Attı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandian, Türkiye Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi için topun Türkiye’nin sahasında olduğu açıklamasını yineledi. Slovenya merkezli Dnevnik gazetesine konuşan Nalbandian, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin Türkiye’nin hataları nedeniyle normalleştirilemediğini ileri sürerek ikili münasebetlerin düzelmesi için öncelikle Türkiye’nin geriye bakıp ne hata yaptığını görmesi gerektiğini iddia etti.

Azerbaycan’ın uluslararası toplum tarafından tanınan sınırlarını ihlal ederek Azeri topraklarının %20’sinde gerçekleştirdiği işgali sürdüren ve cephede ateşkesi günde 100 defaya kadar ihlal ederek Azerbaycan’la sıcak çatışmayı provoke eden Ermenistan, Türkiye ile bozuk ilişkilerinden dolayı Türkiye’yi sorumlu tutmaya devam ediyor.
İşgal politikasında hiçbir değişiklik olmamasına rağmen Türkiye’nin Karabağ ve çevresindeki bölgelerin işgaline tepki olarak kapattığı sınırları hiçbir ön koşul olmadan açmasını talep eden Nalbandian, Ermenistan’la normalleşme için imzalanan protokollerin başarısız olmasının Türkiye’nin adım atmamasından kaynaklandığını söyledi.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki en büyük sorunlardan birini teşkil eden Ermeni soykırımı iddialarına da değinen Nalbandian, Ermenistan’ın asla sözde Ermeni soykırımını sorgulamayacağını ifade ederek 1915 hadiselerine ilişkin iddiaların uluslararası toplum tarafından tanınması ve lanetlenmesi cihetinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi için Türkiye’nin öncelikle geriye bakarak ne hata yaptığını görmesi gerektiğini ileri süren Nalbandian, “Bir zamanlar Türkiye’nin “komşularla sıfır problem” politikasının bir gün “sıfır komşu sıfır problem”e döneceğini söylemiştim. Şimdi herkes bu açıklamamın doğru olduğunu görüyor” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.