İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’den Amerika’da toplantı

Ergülen Toprak
ABD’de seçim kampanyası yürütülecek. New York (Rûdaw) – Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ilk kez yurtdışında oy kullanılacak olması nedeniyle yurtdışı secim kampanyasına ağırlık veren Halkların Demokratik Partisi (HDP), New York ve New Jersey’de halk toplantısı düzenledi… Etkinliğe Alevi toplumundan yoğun ilgi olurken, Türkiye kökenli bazı Ermeni Cemaati üyeleri ile New York’taki Türkiyeli öğrenciler de salondaydı.

***
ABD’de seçim kampanyası yürütülecek. New York (Rûdaw) – Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ilk kez yurtdışında oy kullanılacak olması nedeniyle yurtdışı secim kampanyasına ağırlık veren Halkların Demokratik Partisi (HDP), New York ve New Jersey’de halk toplantısı düzenledi.

 HDP New York Koordinasyon Kurulu tarafından  Saint Thomas Armenian Church Auditorium’da düzenlenen etkinliğe HDP Washington DC Temsilcisi Mehmet Yüksel, Rojava Kantonları Avrupa Sorumlusu Sinem Muhammed, New York ve New Jersey’de bulunan Kürtler ağırlıklı olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
Etkinliğe Alevi toplumundan yoğun ilgi olurken, Türkiye kökenli bazı Ermeni Cemaati üyeleri ile New York’taki Türkiyeli öğrenciler de salondaydı.
Toplantının açılışında konuşan HDP Amerika Temsilcisi Mehmet Yüksel, “Batan gemide artık yalnız değiliz. Türkiye’nin geneli de var. Biz bu değişimi değerlendirebilirsek biz Türkiye’nin öncüsü ve değiştireni olabiliriz” dedi.
Yüksel, yerlerinden göç ettirilen Ermeni, Alevi, Kürt veya başka kimliklerden herkesin değişim için uzakta da olsa destek verme şansını iyi değerlendirmek için mutlaka sandığa gitmesi çağrısı yaptı.
Bir süre once Washington DC’de temaslarda bulunmak üzere Amerika’ya gelen Rojava Kantonları Avrupa Sorumlusu Sinem Muhammed de Rojava’da yaşananları ve Kobani direnişini anlattı.
Sinem Muhammed, “Biz üçüncü yolu tercih ettik. Bu da demokratik bir çözümdür. Ne Esad, ne de muhalefet demokrasiyi istiyor” diye konuştu.
Toplantıya Skype ile bağlanan HDP Esbaşkanı Selahattin Demirtaş, bu seçimlerde yurtdışı seçmenlerin kritik bir rol oynayacağını kaydetti. Avrupa ve Amerika basta olmak üzere dünya genelinde 500 bin oy beklediklerini ifade eden birçok ülkede çalışma yapacaklarını söyledi.
Demirtaş, “Barajı aşmamız için yurtdışından gelecek her bir oy çok önemli. Aslında Cumhurbaşkanlığı seçiminde biraz daha disiplinli çalışsaydık, yüzde 12-13 oy alabilirdik” diye konuştu.
Demirtaş, sandık başında görev alacak sandık müşahitlerine de sandıklardaki tek bir oyun bile çalınmaması işin özel olarak uyardı.

Yorumlar kapatıldı.