İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Surp Agop Hastanesi’nin Temelleri Atıldı

Elmadağ’da bulunan Surp Agop Hastanesi’nin yapımına bugün yapılan bir törenle başlandı. Hastanenin temeli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan ile cemaatin önde gelenleri tarafından atıldı. İstanbul’un en eski hastanelerinden Surp Agop, bugün yapılan bir törenle yeni yüzüne kavuşmak için gün saymaya başladı. (Hayırlı olsun. HYETERT) 

Hastanenin temel atma törenine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Yıldız, Mehrali Seçmen ve Belediye Meclis Üyesi Vasken Cemil Barın katıldı. Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, Surp Agop Hastanesi Yönetim Kurulu üyeleri Laki Vingas, Toros Alcan, Erol Ergan, Bedros Şirinoğlu, Talin Ergüneş Gazer, Yorgi Çolak, Rum Patrikhanesi’nden Peder Paisios, Ortaköy Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı İskender Şahingöz, Süryani Katolik Kilisesi Patrik vekili Yusuf Sağ da temel atma töreninde hazır bulundu.
Hastane ve yaşlı bakımevi olarak hizmet verecek yeni Surp Agop Hastanesi’nde tıp ve teknolojinin son gelişmeleri kullanılacak.

Yorumlar kapatıldı.