İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Eurovision şarkısından ‘soykırım’ çıkmadı

RADİKAL -Eurovision’da ‘Don’t Deny’ (İnkar Etme) adlı parça ile Ermenistan’ı temsil edecek Genealogy ‘soykırım’ değil, ‘evrensel değerler’ mesajı verecek… Ermenistan adına, 6 Mayıs’ta Viyana’da düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında sahne alacak müzik grubu Genealogy’nin “İnkar etme” anlamına gelen şarkısı ‘Don’t Deny’ın klibi yayımlandı.

Şarkının adı ilk ilan edildiğinde “Ermenistanlı grup ‘soykırımı inkar etmeyin’ mesajı verecek” şeklinde algılanmıştı. Topluluğun adı da ‘soyağacı’ anlamına geliyor. Soyağacı projesinin temel fikri, 1915 Olayları’nın ardından aileleri dünyanın dört bir yanına göç eden yeni kuşak Ermenileri birleştirmek olarak açıklanmıştı. Ancak Armen Martirosyan’ın bestelediği, sözleri Inna Mkrtchyan’a ait olan parçanın mesajı evrensel değerler üzerine: “İnsanlar bir olup uyum içinde yaşarsa mutluluk gerçekleşir. Kuşaklar zamanla yer değiştiriyor ama soy devam ediyor, sevgi ve barışa ait değerler sabit kalıyor.”
ALTINCI İSİM DE AÇIKLANDI
 Şarkıyı seslendirmek üzere 6. kişi de belli oldu. Grubun altıncı üyesinin de 2009’da Ermenistan’ı kızkardeşiyle birlikte Eurovision’da temsil eden Inga Arshakyan olacağı açıklandı. Grubun diğer üyeleri ise Essai Altounian, Tamar Kaprelian, Vahe Tilbian, Stephanie Topalian ve Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian.

http://www.radikal.com.tr/kultur/ermenistanin_eurovision_sarkisindan_soykirim_cikmadi-1312918

Yorumlar kapatıldı.