İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM’de «Kadınlar ve Diaspora: Geçmişten 2015’e dönüş» başlıklı konferans

9 Mart’a Ermenistan ve Kıbrıs’ın BM Daimi Temsilcilikleri Ermeni Yardım Birliği (HOM),Birleşik Krallık Kuzey İskoçya  Platosu ve Adaları Üniversitesi ve Afrika Diasporası Kadınlar Ağıyla (DAWN) beraber, Diaspora kadınlarının rolüne ilişkin BM Kadınların Statüsü Komisyonu 59 Oturum dönemi çerçevesinde bir konferans gerçekleştirdi. Etkinliğe HOM temsilcisi yanısıra ABD’d yayımlanan «Hayrenik» haftalık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni de katıldı.

Büyük sayıda BM üyesi ülkenin katıldığı konferansta toplumun farklı alanlarında gelişimi mümkün kılan farklı kültür, sosyal ve cinsiyet normlarıyla temas açısından Diaspora kadınlarının istisnai rolü mercek altına alındı. Anayurt ve Diaspora topluluklarının kadınların toplumsal konumlar ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik amacıyla birbirini etkilemesi yanısıra 2015 sonrasındaki zaman diliminde kültür ve geleneklerin korunması işinde kadınların rolünün desteklenmesi konuları da gündemdeydi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Ermenistan’ın BM Daimi Temsilcisi Zohrab Mnatsakanyan Diaspora kadınlarının Ermeni topluluklarının yeniden doğuşu ve kimliğinin korunması, yaşadıkları toplumlara entegrasyonu, bu ülkelere katkı ve tarihi anavatanla bağlarının korunmasındaki rolünün ikame edilemez olduğuna işaret etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.