İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı’nı inkar eden etkinlik protesto edildi

Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen ve Ermeni Soykırımı’nı inkar eden “100. Yılında Tehcir” etkinliği, HDK Boğaziçi Meclisi üyesi üniversiteliler tarafından protesto edildi.  Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği Ermeni Soykırımı’nı inkar eden etkinliği basarak protesto etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Boğaziçi Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “100. Yılında Tehcir” etkinliğini protesto etti. 100. yıldönümünde Ermeni Soykırımı’nı inkar eden etkinliği protesto eden üniversiteliler, salonda basın açıklaması gerçekleştirdi.
‘HRANT’LA, SOYKIRIMLA YÜZLEŞİN!’
Malatya, Kayseri, Konya, Mardin ve Hatay gibi pek çok ilde son Noel’in 100 yıl önce kutlandığı hatırlatılan açıklamada, Hrant Dink’in “4 bin yıldır bu topraklarda yaşayan bir halk artık yok!” sözüne vurgu yapıldı. Açıklamayı okuyan üniversiteliler, 1900’lerin başından Hrant Dink’e, 1915’ten Samatya’da öldürülen kadınlara kadar bilinçli ve sistemli bir şekilde soykırımın devam ettiğini belirtti. Üniversiteliler, açıklamalarının ardından salonu “Tehcir değil soykırım”, “Yüzleşin, Hrant’la soykırımla” sloganları ile terk etti.
Ayrıca üniversiteliler, kampüsün içerisine “Tehcir değil soykırım; Yüzleşin, Hrant’la soykırımla!” yazılı afişler astı, “Tehcir değil, soykırım” yazılamaları yaptı.

Yorumlar kapatıldı.