İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Üzümü’nden ‘Barış Bağları’

Adil Harmancî
Rûdaw’a konuşan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin, “Biliyorsunuz Van, Muş, Bitlis daha önce Ermeniler’in yoğun yaşadığı bir bölge. Ermeni kardeşlerimizin tarımla ilgili önemli bilgileri ve tekniği vardı. Biz hala o tekniği, o bilgiyi kullanamıyoruz.”  Yörede üretimi yapılan üzümlerden bir bağ kurmayı projelendirdiklerini anlatan Keskin, şunları kaydetti: “Şu anda ilçede Ermeni üzümü olarak bilinen bir üzüm üreticiliği var. 300 dönüm arazi üzerinde üzüm bağlarını kurma projemiz var. Projenin adı da, ‘Barış Bağları’. Bu arazi üzerinde Kürt, Türk, Ermeni kardeşlerimizle birlikte fidanlarını dikeceğiz.”

***      
Van (Rûdaw) – Van’ın Erciş ilçesi belediyesi, yörede “Ermeni Üzümü” olarak bilinen üzüm fidelerinden oluşacak “Barış Bağları” adı altında bir proje geliştirdi.
Rûdaw’a konuşan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin, belediyecilikte önemli açılımlar yapmak istediklerini belirterek, “Apê Musa Kürt meselesi için ‘sıfıra getirdik’ demişti, biz de şimdilik herşeyi sıfıra getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Sadece altyapı çalışmalarında değil, belediye olarak tarım alanında da çalışmalar projelendirkilerini belirten Keskin, şunları söyledi:
“Biliyorsunuz Van, Muş, Bitlis daha önce Ermeniler’in yoğun yaşadığı bir bölge. Ermeni kardeşlerimizin tarımla ilgili önemli bilgileri ve tekniği vardı. Biz hala o tekniği, o bilgiyi kullanamıyoruz.” 
Yörede üretimi yapılan üzümlerden bir bağ kurmayı projelendirdiklerini anlatan Keskin, şunları kaydetti:
“Şu anda ilçede Ermeni üzümü olarak bilinen bir üzüm üreticiliği var. 300 dönüm arazi üzerinde üzüm bağlarını kurma projemiz var. Projenin adı da, ‘Barış Bağları’. Bu arazi üzerinde Kürt, Türk, Ermeni kardeşlerimizle birlikte fidanlarını dikeceğiz.”

http://rudaw.net/mobile/turkish/kurdistan/270220158

Yorumlar kapatıldı.