İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükşehir’den Ermeni atağı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayının son toplantısında büyük bir karara imza attı. Yazı İşleri Kararlar Dairesi Başkanı Neriman Yağcı tarafından, 2015 yılı Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda geniş boyutlarda gündeme getirilebilir” gerekçesiyle vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi gerektiği önerildi. Öneri Belediye Meclisi’nden geçerek 5 ciltlik Ermeni Meselesi Külliyatı, 12 ciltlik Osmanlı Projesi yayınları, 20 adet broşür takımının dağıtılacağı duyuruldu.

***
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı atağa geçti. Bu kapsamda birçok kitap ve broşür bastırılıp ücretsiz dağıtılacak.Büyükşehir’den Ermeni atağı
VAHDET/ANKARA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1915 olaylarının 100. yıldönümünde sözde Ermeni iddialarının ulusal ve uluslararası alanda gündeme getirileceği düşüncesiyle bu yıl içinde kitap ve broşür bastırarak, bu yayınları dağıtma kararı aldı.
GERÇEKLER DAĞITILACAK
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayının son toplantısında büyük bir karara imza attı. Yazı İşleri Kararlar Dairesi Başkanı Neriman Yağcı tarafından, 2015 yılı Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda geniş boyutlarda gündeme getirilebilir” gerekçesiyle vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi gerektiği önerildi. Öneri Belediye Meclisi’nden geçerek 5 ciltlik Ermeni Meselesi Külliyatı, 12 ciltlik Osmanlı Projesi yayınları, 20 adet broşür takımının dağıtılacağı duyuruldu. Bu eserlerin özel bir basımevi tarafından satın alınıp okullara, vakıflara, derneklere, kütüphanelere ve araştırma merkezlerine ücretsiz bir şekilde verileceği belirtildi.
AGOS RAHATSIZ OLDU
Bu kitapların ve broşürlerin satın alınması, gerekli yerlere dağıtılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın yetkili olacağı da kaydedildi. Diğer taraftan Türkiye’deki Ermeni cemaatinin yayın organı Agos gazetesinin, Büyükşehir’in bu kararından rahatsızlık duyduğu görüldü. 

Yorumlar kapatıldı.