İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arizona ve Pennsylvania Eyalet Kongreleri Hocalı Tasarıları Geçirdi

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Arizona Eyalet Senatosu’nda geçirilen tasarıda 1992’de Ermenistan’ın Azeri sivillere yönelik gerçekleştirdiği ‘Hocalı Soykırımı’ lanetlenirken, katliamın dünya genelinde birçok ülke tarafından da kınandığına dikkat çekildi… Arizona Eyalet Senatosu’nun Hocalı trajedisinin kurbanlarını andığı tasarı ile birlikte, Arizona Hocalı Soykırımı’nı tanıyan 16. ABD eyaleti oldu. Pennsylvania Eyalet Meclisi Özel Tasarı Geçirdi Hocalı Katliamı’nın 23. yılı vesilesiyle Pennsylvania Eyalet Meclisi de hususi bir tasarı geçirdi.  Tasarının mimarı olan Eyalet Kongresi Üyesi Harry Readshaw, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen katliama dikkat çekerek, Ermenistan’ın uluslararası kuruluşların kararları aksine Azerbaycan topraklarındaki işgalini sürdürdüğünü kaydetti.

***
ABD’nin Arizona ve Pennsylvania Eyalet Kongreleri’nde Hocalı Katliamı’nın 23. yılı vesilesiyle karar tasarıları geçirildi.
26 Şubat 1993 senesinde Ermenistan tarafından Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı kasabasında sivil, kadın, çocuk demeden 613 Azerbaycan Türkünün öldürüldüğü ve kaçabilenlerin ise soğuktan donarak öldüğü günün 23. yıldönümü, ABD’de Türk ve Azeri Amerikan toplumları tarafından başta New York ve Washington olmak üzere birçok kentte tertiplenen programlarla anılıyor.
Hocalı katliamının tanınması yönünde gerçekleştirilen siyasi kampanyalar neticesinde de çok sayıda Amerikalı yetkili Hocalı katliamının yıldönümü vesilesiyle açıklama yaparken Arizona ve Pennsylvania eyalet kongreleri de 23 yıl önce yaşanan vahşi katliama ilişkin tasarılar geçirdi.
Arizona Eyalet Senatosu’nda geçirilen tasarıda 1992’de Ermenistan’ın Azeri sivillere yönelik gerçekleştirdiği ‘Hocalı Soykırımı’ lanetlenirken, katliamın dünya genelinde birçok ülke tarafından da kınandığına dikkat çekildi.
İnsanlığa karşı işlenen suçun faillerinin adalet karşısına getirilemediğine de dikkat çekilen tasarıda, Azerbaycan topraklarının %20’lik kesiminin halen işgal altında tutulduğu dile getiriliyor.
Arizona Eyalet Senatosu’nun Hocalı trajedisinin kurbanlarını andığı tasarı ile birlikte, Arizona Hocalı Soykırımı’nı tanıyan 16. ABD eyaleti oldu.
Pennsylvania Eyalet Meclisi Özel Tasarı Geçirdi
Hocalı Katliamı’nın 23. yılı vesilesiyle Pennsylvania Eyalet Meclisi de hususi bir tasarı geçirdi.
Tasarının mimarı olan Eyalet Kongresi Üyesi Harry Readshaw, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen katliama dikkat çekerek, Ermenistan’ın uluslararası kuruluşların kararları aksine Azerbaycan topraklarındaki işgalini sürdürdüğünü kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.