İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1915’in 100. Yılında Bodrum etkinlikleri

Adına ne derseniz deyin: Tzeğasbanutyan, kesim/kıyım/soykırımın, tehcirin, Seyfo’nun 100. Yılında Anadolu’nun kadim halkları Ermeniler ve Süryanileri Bodrum’da, Gambilya’da anmayı ve kültürlerini hatırlamayı amaçladık: 2 Mart 2015 Pazartesi – 19 Nisan 2015 Pazar günleri arasında  Gambilya’da gerçekleştireceğimiz. Anma etkinliğimizin ilk konuğu. Silva Özyerli… Likör Tadımı ve Sohbet  “Meyve ve baharatları konuşturan kadın” Silva Özyerli  2 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te bizimle.

Ev yapımı likör üzerinden Diyarbakır Ermenilerinin yaşamı, gelenek ve kültürleri üzerine sohbet edeceğiz ve Silva’nın yaptığı   likörleri tadacağız.
 Daha geniş bilgi için:www.Silvalikor.com
      Anma     
Adına ne derseniz deyin: Tzeğasbanutyan, kesim/kıyım/soykırımın, tehcirin, Seyfo’nun 100. Yılında Anadolu’nun kadim halkları Ermeniler ve Süryanileri Bodrum’da, Gambilya’da anmayı ve kültürlerini hatırlamayı amaçladık:
-Silva’nın ev yapımı likörleri eşliğinde Ermeni içecekleri ve gelenekleri: 2 Mart Pazartesi saat 14.oo, Silva Özyerli’nin sohbeti, geleneksel içecekler sunumu ve tadım.
-Belgesel Film Gösterimi: 4 mart Çarşamba saat 18.30, Deniz Koçak: “Yaşam Marangozu”, Sarkis Çerkesyan’ın 93 yıllık hayatı.
-Söyleşi ve Belgesel Film Gösterimi: 21 Mart Cumartesi saat 15.00,
“Habab Çeşmeleri”, Elazığ’ın Habab köyündeki tarihi çeşmelerin restorasyonunun hikâyesini Fethiye Çetin’den dinleyeceğiz.
-Mimari: 28 Mart/29 Mart saat 14.oo, Mimar Zakarya Mildanoğlu’nun
(1. gün) Anadolu’da Ermeni Kültür  İzleri “19 şehir 15 iz”,
(2. gün) Ermeni Basının “Süreli Kayıpları” sunumları.
             
-Fotoğraf sergisi: 1 Nisan-24 Nisan, Mehmet Uyargil’in Anadolu’daki çeşitli Ermeni ve Süryani mimari eserlerini konu alan fotoğraflarının sergilenmesi.
-Heykel sergisi: Nisan, Bodrumlu sanatçı Ufuk Boy’un Ara Güler fotoğraflarından esinlendiği heykellerinin sergilenmesi.
-Müzik: 3 Nisan Cuma saat 14.oo, Melikcan Zaman’ın, müzikolog Gomidas Vartabed’in Çalışmaları üzerine sohbeti ve dinletisi.
Belgesel Film Gösterimi: 8 Nisan Çarşamba saat 18.30, Lusin Dink: “Saroyan Ülkesi”, William Saroyan’ın “Amerika’dan Bitlis’e” adlı kitabından esinlendiği Saroyan belgeseli.
-Şiir: 11 Nisan Cumartesi saat 14.oo, Şair Cancikyan ve Kalutsyan’ın hayatlarını ve şiirlerini “Kayıp Şairler” adıyla kitaplaştıran Yetvart (Tomo) Tovmasyan sunumu.
-Belgesel Film Gösterimi: 15 Nisan Çarşamba, saat 18.30, Selda Meral ve Mustafa Ünlü: “Suryoyo”, Mardin’in Süryani cemaatinin yaşamından kesitler.
-Yazma sanatı: Suryoyo’dan hemen sonra Lale Gingök’ün Kumkapı’nın son Yazma Ustası Agop konulu sunumu.
-Yemek: 19 Nisan Pazar saat 19.oo, Takuhi Tovmasyan ve Anuş Hakgör’ün tarifleri ve katkılarıyla Geleneksel Ermeni yemeklerinin yapılması ve mutfak kültürü üzerine sohbet.
-Ebruli Sohbetler: Attila Durak’ın Bodrum’da gösterilen” Ebru: Çok Kültürlülük Üzerine Yansımalar” fotoğraf gösterisi ve sonrasında Ünal Özfuçucu tarafından çekimi yapılan Attila Durak, Ayşe Gül Altınay, Fethiye Çetin, Nebahat Akkoç, Takuhi Tovmasyan ve Akif Kurtuluş’un katıldığı “Ebruli sohbetler” toplantısının gösterimi.
(Gösterim tarihi henüz netleşmemiştir)
-Kitap okuması: 1878 doğumlu ilk Ermeni feminist yazar Zabel Yesayan’ın “Yıkıntılar Arasında” adlı kitabının okunması, sohbeti.
(Okuma tarihi henüz netleşmemiştir ve okumak isteyenler için kitap Aras Yayınevi’nden çıkmıştır)
(Gambilya, Bodrum’da “slow food” anlayışıyla yemekler yapan aynı zamanda da çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunmaya çalışan küçük bir kafedir. Belgesel film gösterimleri, söyleşiler, anma günleri, kitap tanıtımları, sergiler, yerel sorunların tartışıldığı toplantılar gibi etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır)
   
   Çarşı Mahallesi Eski Hükümet Sokak No.62 Bodrum/Muğla
   Telefon: (0252) 313 33 62
    Bu çalışma ticari bir amaç gütmemektedir.
__._,_.___
________________________________________
Posted by: Antranik Avitoglu <antranikavitoglu@yahoo.com>

Yorumlar kapatıldı.