İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink cinayeti: Ramazan Akyürek gözaltında

Emniyet İstihbarat eski Şube Başkanı Ramazan Akyürek, 2007 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayeti soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alındı.Ramazan Akyürek, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.


HRANT DİNK DAVASINDA 8 YILDA NE OLDU?
Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla’nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nin talimatıyla gözaltına alınan Akyürek, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Akyürek’in İstanbul’a gönderileceği belirtildi.
Ramazan Akyürek, Ekim ayında cinayetle ilgili şüpheli olarak ifade vermişti.
Akyürek ifadesinde, ‘Dink’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından korunması gerektiğini’ söylemiş ve “Ben İstanbul Emniyet Müdürü olsaydım mutlaka tedbir alırdım” demişti.
Tutuklu üç polis var
Ramazan Akyürek’ten kısa süre önce, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında üç polis daha tutuklandı.
Son olarak hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra 18 Ocak’ta teslim olan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Paşakapısı Cezaevi’ne gönderilen Ercan Demir, Hrant Dink’in katledilişinin 8. yılında tutuklanan üçüncü polis olmuştu.
Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile Emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Haziran 2014 tarihinde kaldırılmıştı.
Heyet, gereğinin yapılması için soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edilmesine hükmetmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Yusuf Doğan’a teslim edilen, cinayette kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik dosya ile devam eden soruşturma dosyası, tek dosyada birleştirilmişti.
Yusuf Doğan’ın Yargıtay’da görevlendirilmesi sonucu dosya, aynı büroda görevli savcılardan Gökalp Kökçü’ye devredildi.

Bunun üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile Komiser Özkan Mumcu ‘Cinayette ihmalleri olduğu’ gerekçesiyle 13 Ocak 2015’te tutuklandılar.

Yorumlar kapatıldı.