İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

28 Şubat’ta İklim için Sahnedeyiz!

Merhaba, İklim için ben de varım” diyenler 28 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da Tatavla Sahnesi’nde buluşuyor. Tüm Küresel Eylem Grubu aktivistlerini bu büyük kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. Bu yıl dünya hükümetleri yeni bir iklim anlaşması yazmak için, bizler de bu anlaşmanın iklim adaletini sağlaması için bir araya geliyoruz.

 keg-duyuru@lists.riseup.net

Farklı alandan bir araya gelen yurttaşların ilk imzacısı olduğu “İklim İçin” kampanyası, kadim demokrasilerin aracı olan “Yüzler Meclisi” ilkesiyle bir araya geldi. “İklim İçin” diyen akademisyenler, avukatlar, çevreciler, çiftçiler, doktorlar, yazarlar, engelliler, gazeteciler, öğretmenler, inanç grupları, emekçiler, kadınlar, lgbti’ler, çocuklar, öğrenciler, mühendisler, mimarlar, politikacılar, sanatçılar, sporcular, yerel hareketler kendilerini temsil eden 100’er kişilik ilk imzacılarıyla birlikte “İklim İçin” kampanyasını başlatıyorlar.
İklim İçin kampanyasının başlangıç etkinliği ve ilk basın toplantısı, imzacılarının da katılımıyla, 28 Şubat Cumartesi günü saat:13.30’da Tatavla Sahne’de yapılıyor.
Yeryüzü dört bir yanda iklim değişikliğine bağlı sorunlarla, felaketlerle yüz yüze. Her yıl daha fazla hortum, kar fırtınası, azalan yer altı suları ve kuraklık haberleri duyuyoruz. Devletin kendi raporlarına göre iklim değişikliğinin şimdiye kadar şehirlere verdiği zararın maliyeti, ülke tarihindeki tüm depremlerin maliyetini geçti. Harekete geçmediğimiz her gün ekmeğimizi, suyumuzu, yaşam alanlarımızı biraz daha kaybediyoruz.
Geçen sene Eylül ayında New York’ta 400.000 kişi, tüm dünyada milyonlarca insan iklim değişikliği konusunda devletlere “artık gezegen için harekete geçin” demek amacıyla sokağa çıktı.
Bu sene de bir araya geliyoruz. Dünya hükümetleri yeni iklim anlaşması için Aralık’ta Paris’e gitmeden önce bizler iklim değişikliğiyle mücadelede adaleti sağlamanın mümkün olduğunu göstereceğiz.
“İklim İçin” kampanyasının basın açıklaması 28 Şubat Cumartesi günü saat:13.30’da Tatavla Sahne’de gerçekleşecek. İklim değişikliğini durdurmak için her şeyi değiştirmeye ve herkese ihtiyaç var.
Toplantı Detayı
Tarih: 28 Şubat 2015 – Cumartesi ,
Saat:13.30
Adres: Tatavla Sahne
Akarsu Caddesi, Taktaki Yokuşu Firuzağa Meydanı/Cihangir – İstanbul
Facebook eventi

Yorumlar kapatıldı.