İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mardinli Ermeni Zekeriya Sabunci HDPden Aday

Mardin Derik’te yaşayan 3 Ermeni asıllı vatandaştan biri olan ve tek başına yaşayan 58 yaşındaki Zekeriya Sabunci, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Mardin’den milletvekili adayı olabilmek için HDP’ye başvuruda bulundu. (Bak sen, bizim aslanlar dururken sana sıra mı gelir Zekeriya Bey? HYETERT)

Bölgede yaşanan aşiret kavgaları, terör ve şiddet olayları nedeniyle 38 yıl önce terk ettiği Derik İlçesi’ne 2 yıl önce dönen Zekeriya Sabunci, milletvekili aday adaylığı için HDP’ye başvurdu.
Evli ve 3 çocuk babası olan Sabunci, memleketine hizmet etmek için HDP’den aday adayı olduğunu belirterek, “38 yıl aradan sonra İstanbul’dan dönüş yaptım. Bazı nedenlerden dolayı, aşiret kavgalarından, çekişmelerinden dolayı İstanbul’a göçmüştük. Derik Lisesi mezunuyum, evli 3 çocuk babasıyım. Bu arada beni gören Derik’teki eski komşularım, dostlarım burada kalmamı istediler. Ben de Derik doğumlu olarak, Derik’e, halkımızın hakkı üzerimde olduğunu düşünüyordum. Ailemizin burada yaptığı katkılar, işler herkesçe bilinmektedir. iki yıl önce onların ismini yaşatmak, mesleklerini tekrar icra etmek için ilk olarak sabun üretimiyle tekrar hizmete başladım” dedi.
İki yıl içerisinde HDP’nin barış sürecine yaptığı katkıya şahit olduğunu ifade eden Sabunci, “Halkların Demokratik Partisi’nin bu barış sürecine büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Bundan da sevinç duyuyorum. Bu yüzden ben de bu partide yer alıp, kendimizi eğer mecliste temsil edebilirsek, mutluluk duyacağız. Bu yüzden ben de bu partiye katıldım. Barış sürecinin getirdiği güzelliklerle Halkların Demokratik Partisi, 100 yıl aradan sonra tekrar biz Ermenilere ve diğer azınlıklara, milletlere kendilerini mecliste ifade etmeleri için bir hak tanıması, bizleri çok sevindirdi. Biz de bu fırsatı değerlendirip, kendimizi de mecliste görmek isteriz. İnsanlığa hizmet için Halkların Demokratik Partisi bir ilki başarıyor ve gerçekleştiriyor. Bu partiye hizmet etmekten de onur duymaktayım. Halkımıza bütün ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
Derik’te halen evli bir çift ile Zekeriya Sabunci olmak üzere toplam 3 Ermeni asıllı vatandaş yaşıyor.
DHA

Yorumlar kapatıldı.