İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Abbas: “250 Milyon Türk’ün Karşısında 7 Milyon Ermeni Duramaz”

Azerbaycan Milletvekili Akil Abbas, “Yeryüzünde 7 milyon Ermeni, 250 milyondan fazla Türk yaşıyor. Türk milleti, 7 milyonluk Ermenilerin önünde eğilmez, bu mümkün değil. Dünya bunun böyle olmasını istiyor. Lakin biz bu meselede bütün dünya ile savaşıyoruz. Bizim önümüzde Türkiye var. Biz ona bakıp sıralanırız. Türkiye güçlü ise biz de güçlüyüz, bütün Türkler güçlüdür. Şayet Türkiye zayıfsa hepimiz zayıfız” dediAbbas, şunları söyledi: “Türkiye muhteşem bir devlet” diyen Abbas, şunları söyledi: “İstiyoruz ki Türkiye dünyada söz sahibi olsun. Fakat biz bir konuda şikayetçiyiz. Türkiye her mesele karşısında sulh olsun, insanlık olsun diye bir adım geri atıyor. Dünyada artık insanlık namına bir şey yok. (Milletvekili haklıdır. Kişi başkalarını kendi gibi bilir, derler. HYETERT)

***
Azerbaycan Milletvekili Akil Abbas, 250 milyon Türk’ün karşısında 7 milyon Ermeni’nin duramayacağını söyledi.
Milletvekili Akil Abbas, Bursa’da, Hocalı katliamı ile ilgili Uludağ Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Azerbaycan milli marşlarıyla başlayan programı çok sayıda öğrenci ve akademisyen takip etti. Seminerde Hocalı katliamını anlatan film gösterildi. Milletvekili Abbas, konuşmasında, “Yeryüzünde 7 milyon Ermeni, 250 milyondan fazla Türk yaşıyor. Türk milleti, 7 milyonluk Ermenilerin önünde eğilmez, bu mümkün değil. Dünya bunun böyle olmasını istiyor. Lakin biz bu meselede bütün dünya ile savaşıyoruz. Bizim önümüzde Türkiye var. Biz ona bakıp sıralanırız. Türkiye güçlü ise biz de güçlüyüz, bütün Türkler güçlüdür. Şayet Türkiye zayıfsa hepimiz zayıfız” dedi.
“TÜRKİYE MUHTEŞEM BİR DEVLET”
“Türkiye muhteşem bir devlet” diyen Abbas, şunları söyledi:

“İstiyoruz ki Türkiye dünyada söz sahibi olsun. Fakat biz bir konuda şikayetçiyiz. Türkiye her mesele karşısında sulh olsun, insanlık olsun diye bir adım geri atıyor. Dünyada artık insanlık namına bir şey yok. Dünyada artık silahlar, füzeler var, para var, lakin insanlık yok. Gençler! Sizden bir beklentimiz var: Siz derslerinizde başarılı olur, çok Kitap okur ve kendinizi geliştirirseniz Türkiye güçlü olur; hepimiz güçlü ve refah içinde oluruz. Eğer böyle olmazsa dünya Türk’ün karşısına çıkacak”.

Yorumlar kapatıldı.