İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Lobisinin Yeni Hedefi Türkiye ile İş Yapan Amerikan Firmaları

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Geçtiğimiz günlerde Ermeni Amerikan toplumunu temsil eden ve aralarında ANCA ve AAA’nın da yer aldığı çok sayıda kuruluş, ABD genelinde Türkiye ile yakın ilişkileri olan ve Ermeni iddialarına destek verdikleri bilinen iş çevreleri, üniversiteler, STK’lara 200 kadar mektup gönderdi. Aralarında ABD Kongresi’nde üst seviye mevkilerde vazife yapmış eski Kongre üyeleri Dick Gephardt ve Dennis Hastert’in de bulunduğu çok sayıda  saygın isme gönderilen mektuplarda hiçbir resmiyeti bulunmayan Ermeni soykırımı iddialarının dünya genelinde tanındığı ileri sürülürken 1915 hadiselerinin 100. yılında Türkiye ile iş yapmaya devam eden lobi firmaları, şirketler ve kuruluşların protesto edileceği şeklinde tehditlere yer verildi.

***
1915 olaylarının 100. yılında soykırım iddialarının dünya genelinde kabulü için faaliyetlerini yoğunlaştıran Ermeni lobisi, ABD’de 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmeyi reddeden siyasetçiler ve lobi kuruluşlarının yanı sıra Türkiye ile iş yapan dev şirketleri hedef alıyor.
Ermeni Amerikan lobisi, 1915 olaylarına ilişkin olarak Türkiye’nin tezlerini doğru bulan ve soykırım iddialarını reddeden Amerikalı siyasetçiler, iş dünyası ve lobicileri öncelikle sözde “eğitmeyi” ve Ermeni iddialarını kabul etmemeleri halinde protesto etmeyi planlıyor.
Geçtiğimiz günlerde Ermeni Amerikan toplumunu temsil eden ve aralarında ANCA ve AAA’nın da yer aldığı çok sayıda kuruluş, ABD genelinde Türkiye ile yakın ilişkileri olan ve Ermeni iddialarına destek verdikleri bilinen iş çevreleri, üniversiteler, STK’lara 200 kadar mektup gönderdi.
Aralarında ABD Kongresi’nde üst seviye mevkilerde vazife yapmış eski Kongre üyeleri Dick Gephardt ve Dennis Hastert’in de bulunduğu çok sayıda  saygın isme gönderilen mektuplarda hiçbir resmiyeti bulunmayan Ermeni soykırımı iddialarının dünya genelinde tanındığı ileri sürülürken 1915 hadiselerinin 100. yılında Türkiye ile iş yapmaya devam eden lobi firmaları, şirketler ve kuruluşların protesto edileceği şeklinde tehditlere yer verildi.

Türkiye ve Türk firmalarıyla ile iş yapan şirket ve kurumlara anlaşmalarını iptal etme çağrısı yapılan mektuplarda, bu çağrıya uymayan firmaların 24 Nisan 2015 tarihinde Ermeni Amerikalılar tarafından protesto edileceği ilan edildi.

Yorumlar kapatıldı.