İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos: “Patrik Olduğum Sürece Açılımlar Yapacağım”

“İzmir Azizleri Sempozyumu”nun kapanış oturumuna katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, patrik olduğu sürece açılımlar yapmak istediğini söyledi.” İzmir Azizleri Sempozyumu”nun kapanış oturumuna katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, patrik olduğu sürece açılımlar yapmak istediğini söyledi.

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos, İzmir Ticaret Odası himayesinde, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu sponsorluğunda düzenlenen “İzmir’in Azizleri Sempozyumu”nun kapanış oturumuna katıldı. Prof. Dr. Dimitrios Goni’nin “1. Yüzyılda İzmir Kilisesi ve Azizleri” konulu bir sunum yaptığı oturumda daha sonra sonuç bildirgesi okundu.
Fener Rum Patriği Bartholomeos yaptığı kapanış konuşmasında, “Patrik olduğum sürede açılımlar yapmak arzusundaydım, bunu da yaptım. Bu açılımlar arasında suskun kalan kiliselerin açılması da vardı. Bunların çoğu Doğu Trakya’da, Anadolu’da bulunuyor. 15 yıldır ben her yıl Kapadokya’ya gidiyorum, son 5 yıldır Sümela Manastırı’na gidiyorum. Ara sıra Antalya’ya, güneydeki kiliselere iniyorum. Efes’e ve buraya yakın Şirince’ye. Allah bize bunu nasip etti. Eski yerlere dönüp kutsallığın yaşandığı yere gelip dedelerimizi hatırladık, onların ölü ruhları için kandil yaktık. Allah her zaman kapıları açar, surları yıkar. Bizlerin iyimser olmamızı sağlar. Ben 23 yıl evvel Patrik görevi verildiği zaman ne ben ne etrafımdakiler bu gelişmeleri yaşayacağımızı aklımızın ucundan geçiremezdik” dedi
Gelecek yıl yine aynı sempozyumda buluşmak istediklerini ifade eden Bartholomeos, tarihi Ayavukla Kilisesi’nin İzmir Ortadoks cemaati tarafından her zaman kullanılabilmesi durumunda çok mutlu olacaklarını kaydetti.
Bartholomeos, sempozyum anısına sunum yapan akademisyenlere hediyeler takdim etti. Patrik, akşam da Aziz Yuhanna Katolik Katedral Bazilikası’nda Ortodoks büyük akşam övgü duasını yönetecek. – İZMİR

Yorumlar kapatıldı.