İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avustralya geri adım attı!

Avustralya Türk Savunma İttifakı, Hint Toplumu temsilcileri ve Etnik Toplumlar Konseyi’nin de desteğini alarak Yeni Güney Galler Eyaleti Hükümeti’ne “ana esaslar” başlıklı taslak iletti. Taslakta,  parlamentonun “Ermeni soykırımı iddialarının kabulüne” yönelik alınan kararın kaldırılması istendi… Belediyelere ve eyalet hükümetlerine gönderilen yazıda “Toplumun bir bölümünü rencide eden heykel ve anıtların yapımına izin verilmemesi, bu yönde resmi konuşmalar yapılmaması ve tarihi olayların tanınmaması” kararının kabul edildiği belirtildi.

***
Ermeni soykırımı yalanı Avustralya’da da tartışma konusu oldu. Avustralya hükümeti çatısı alında olan “Çokkültürlü Avustralya” adlı kurum, belediye ve eyalet hükümetlerine önemli bir yazı gönderdi. Yazıda “Toplumun bir bölümünü rencide eden heykel ve anıtlara izin verilmemesi, resmi konuşmalar yapılmaması ve tarihi olayların tanınmaması” kararının kabul edildiği bildirildi.
Avustralya’da “Ermeni soykırımı” iddialarını kabul eden Yeni Galler Hükümeti Eyaleti geri adım attı. Avustralya hükümetine bağlı, “Çokkültürlü Avustralya” kurumu tarafından belediye ve eyalatlere gönderilen yazıda “tarihi olayların tanınmaması” kararının kabul edildiği belirtildi.
Avustralya Türk Savunma İttifakı, Hint Toplumu temsilcileri ve Etnik Toplumlar Konseyi’nin de desteğini alarak Yeni Güney Galler Eyaleti Hükümeti’ne “ana esaslar” başlıklı taslak iletti. Taslakta,  parlamentonun “Ermeni soykırımı iddialarının kabulüne” yönelik alınan kararın kaldırılması istendi.
Taslak, “Çokkültürlü Avustralya” kurumu tarafından benimsendi.
Belediyelere ve eyalet mhükümetlerine gönderilen yazıda “Toplumun bir bölümünü rencide eden heykel ve anıtların yapımına izin verilmemesi, bu yönde resmi konuşmalar yapılmaması ve tarihi olayların tanınmaması” kararının kabul edildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.