İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara basit kurnazca denemelerde bulunuyor

Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan şunları kaydetti: ″Benzeri basit kurnazlıklarla Ankara, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesinde yol kat edebilecek olan geçmişle yüzleşme ve tarihi gerçekliği kabule yönelik aczini perdelemek için bir kez daha başarısız denemede bulunuyor. Türkiye yönetiminin benzeri mantıksız durumlara düşmekten kaçınmak için Gelibolu Savaşını geleneksel olarak kutlandığı günü değil, aksine soykırım politikasının devamı olan inkarcı mantalitesini değiştirmesi gerekirdi″.

24 Nisan’da Osmanlı İmparatorluğunda gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı kurbanlarının anılmasına yönelik etkinliklere katılıma yönelik Ermenistan cumhurbaşkanının davetine yanıt vermeyerek, hemen o günün Gelibolu Savaşının yıl dönümüze yönelik etkinlikler düzenlenmesi ve dahası Ermenilerin hazır bulunmasına yönelik tüm moral kıstaslarla çelişen Ermenistan cumhurbaşkanına davet yollanmasına cüret edilmesinin Türk diplomasisi için kabul edilemez olduğu açığa çıktı. Beyanat, Armenpress’in ″Türk tarafının Gelibolu Savaşının yıldönümüne yönelik etkinliklere Ermenistan cumhurbaşkanını davet etmesini Türk toplumunca kabul edilemez olarak nitelendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? ″ sorusuna yanıt veren Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan’dan geldi.
Şavarş Koçarynaşunları kaydetti:
″Benzeri basit kurnazlıklarla Ankara, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesinde yol kat edebilecek olan geçmişle yüzleşme ve tarihi gerçekliği kabule yönelik aczini perdelemek için bir kez daha başarısız denemede bulunuyor. Türkiye yönetiminin benzeri mantıksız durumlara düşmekten kaçınmak için Gelibolu Savaşını geleneksel olarak kutlandığı günü değil, aksine soykırım politikasının devamı olan inkârcı mantalitesini değiştirmesi gerekirdi″.
Ermenistan’dan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.