İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa yine Ermeni sözcülüğü yapıyor!

Haber: Salim Yavaşoğlu
Fransa, Ermeni yanlısı tutumuyla biliniyor. Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan bir yasa Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin desteğiyle 2011’de  Meclis’te ve Ocak 2012’de de Senato’da oylandıktan sonra kabul edilmişti. Yasa, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini inkar edenlerin 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezasına çarptırılmasını öngörüyordu. Anayasa Konseyi, Ermeni soykırım iddialarını inkarı suç sayan bu yasayı Anayasa’nın 33’üncü maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti. Daha önce Hollande da cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ermeni yalanlarının yeniden Meclis’e getirilmesi için yeni yol arayışında bulunacağını deklare etmişti.

***
Fransa yine Ermeni sözcülüğü yapıyor!Ermeni hayranı Mitterrand ve Sarkozy’den sonra Hollande de, sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi için Türkiye’yi zorluyor
Geçen yıl Ermenilere taziyede bulunan Erdoğan’ın açıklamasından cesaret bulan Hollande, “Tabuları yıkma zamanı geldi. Gerçeği bulma çabası devam etmeli. 100’üncü yıldönümün, soykırımın tanınması noktasında yeni bir jest ve etap olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Meclis’e getirecek
Fransa’nın eski lideri Mitterrand da Türkiye aleyhtarı çalışmasıyla biliniyordu. Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa Sarkozy döneminde kabul edilmiş, Hollande de, Ermeni yalanlarının yeniden Meclis’e getirilmesi için arayış içinde bulunacağını açıklamıştı.
Fransa’nın eski cumhurbaşkanları François Mitterrand ve Nicolas Sarkozy’den sonra François Hollande da “sözde soykırımı” kabul etmesi için Türkiye’yi zorluyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye’yi “Ermeni soykırımı” iddiaları ile ilgili gerçeklerin tanınması noktasındaki çabalarını sürdürmeye davet etti. Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi’nin (CCAF) Paris’te düzenlediği yıllık yemeğe katılan Hollande, “Gerçeği bulma çabası devam etmelidir. 100. yıl dönümünün, soykırımın tanınması noktasında yeni bir jest, yeni bir etap olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Tabuları yıkmanın zamanı geldiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Ermenistan’ın yeni bir başlangıç yapması gerektiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı taziye açıklamasına da atıfta bulunan Hollande, bu adımı daha önce selamladığını hatırlattı, devamının gelmesi gerektiğini kaydetti.
Erivan’a gidecek
François Hollande, Fransa’nın 2001 yılında sözde “Ermeni soykırımını” tanımasının yaşayanlara karşı bir suçlama içermediğini, bunun hayatını kaybedenler anısına bir sorumluluk olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Hollande, “Fransa’nın ne pahasına olursa olsun korumak istediği ifade özgürlüğünün de insanlığa karşı işlenmiş bir suçu savunma hakkı vermediğini” savundu. François Hollande, soykırım iddialarının 100. yılı anma törenlerine katılmak üzere 24 Nisan’da Erivan’a gideceğini de açıkladı. Hollande, Fransa’nın Azerbaycan ile Ermenistan arasında 20 yıldır devam eden Dağlık Karabağ sorununun çözümü için ise çabalarına devam edeceğine vurgu yaptı. Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi’nin düzenlediği düzenlediği yemekte Cumhurbaşkanı Hollande’ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa İşlerinden sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir, Gazilerden Sorumlu Devlet Bakanı Jean Marc Todeschini ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da hazır bulundu.
Hepsi Türk düşmanı
Fransa, Ermeni yanlısı tutumuyla biliniyor. Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan bir yasa Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin desteğiyle 2011’de  Meclis’te ve Ocak 2012’de de Senato’da oylandıktan sonra kabul edilmişti. Yasa, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini inkar edenlerin 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezasına çarptırılmasını öngörüyordu. Anayasa Konseyi, Ermeni soykırım iddialarını inkarı suç sayan bu yasayı Anayasa’nın 33’üncü maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti. Daha önce Hollande da cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ermeni yalanlarının yeniden Meclis’e getirilmesi için yeni yol arayışında bulunacağını deklare etmişti. Bilindiği gibi Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand ve eşi Danielle Mitterand da Türkiye aleyhtarı çalışmalarıyla biliniyordu.

Yorumlar kapatıldı.