İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsviçre temsilcisi: Yasa soykırımlara karşı mücadele ediyor

İnsanlığa karşı suçlar, ırkçı imhanın en marazi şeklidir.Avrupa Ermeni Adalet ve Demokrasi Fedrasyonunun verdiği bilgiye göre; İsviçre Hükümeti temsilcisi Frank Şturman ″uluslararası düzeydeki yalan″ın sadece hukuki meselelerle sınırlandırılamayacağını  söyledi. İsviçre Hükümeti temsilcisi, başvurucunun bu meselede hiçbir bilimsel ve hukuki katkısı olmadığını, dahası asla pişman olmayacağını ifade ettiğini sözlerine ekledi. İsviçre temsilcisi, yasanın insanlığa karşı suçlar ve soykırımlarına karşı mücadele ettiğinin altını çizdi.

İnsanlığa karşı suçlar, ırkçı imhanın en marazi şeklidir. Beyanat,   Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi oturumunda görülmekte olan Perinçk-İsviçre’ye karşı dava oturumu esnasında İsviçre Hükümeti temsilcisi Frank Şturman’dan geldi.
Avrupa Ermeni Adalet ve Demokrasi Fedrasyonunun verdiği bilgiye göre; Şturman ″uluslararası düzeydeki yalan″ın sadece hukuki meselelerle sınırlandırılamıyacağını  söyledi. İsviçre Hükümeti temsilcisi, başvurucunun bu meselede hiçbir bilimsel ve hukuki katkısı olmadığını, dahası asla pişman olmayacağını ifade ettiğini sözlerine ekledi.
İsviçre temsilcisi, yasanın insanlığa karşı suçlar ve soykırımlarına karşı mücadele ettiğinin altını çizdi.
Şturman ″Perinçek, Ermenileri tarihi tahrif etmekle suçlamakta, Ermenilerin Türkleri katlettiğini ifade etmektedir″ dedi.
İsviçre temsilcisi, bilimsel kanıtlar sunmak yerine, «uluslararası düzeydeki yalan»ın Türkiye’deki insan hakları kuruluşlarına karşı olduğuna da dikkat çekti.
Fotoğraflar: EAFJD Twitter mikroblogundan

Yorumlar kapatıldı.